Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Академічна свобода в Україні очима західних колег

Дата публікації: 26.07.2010, 16:41

Американська асоціація українських студій та Канадське наукове товариство ім. Т. Г. Шевченка оприлюднили спільну заяву, у якій йдеться про занепокоєння станом академічної свободи в Україні

Американська асоціація українських студій та Канадське наукове товариство ім. Т. Г. Шевченка оприлюднили спільну заяву, у якій йдеться про занепокоєння станом академічної свободи в Україні у зв’язку з нещодавніми подіями: візитом представника СБУ до ректора УКУ отця Бориса Ґудзяка та Розпорядженням Кабміну про передачу НаУКМА та НаУОА до сфери управління Міністерства освіти та науки України.

Зокрема, представники західних організацій розцінюють ці дії як спроби тиснути на свободу слова на території університетів, нацькувати адміністрацію проти студентів, впливати на академічну політику у вишах – методи, поширені в радянські часи.
 
У заяві висловлено побоювання, що тиск на передові університети України може стати поверненням до сталінських методів управління вищою освітою.

Представники Американської асоціації українських студій та Канадського наукового товариства ім. Т. Г. Шевченка закликають посадовців поважати засадничі принципи університетів та припинити чинити будь-які примусові дії щодо викладачів, співробітників та студентів університетів.

Повний текст звернення >>>

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна