Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Законопроект «Про мови в Україні»: позиція НаУКМА і суспільний резонанс

Дата публікації: 29.09.2010, 16:27

Експертний висновок Вченої ради НаУКМА від 23 вересня отримав значний суспільний резонанс

Експертний висновок Вченої ради НаУКМА від 23 вересня 2010 р. набув значного резонансу в суспільстві та в медіа просторі. Це рішення спричинило хвилю підтримку з боку різних кіл громадськості: політиків, науковців, освітян, журналістів тощо.

До ухвали Вченої ради НаУКМА 29 вересня також долучилась і Вчена рада Львівського національного університету ім. І.Я. Франка, яка підтримала ініціативу Могилянки і висловилася на підтримку позиції нашого Університету. Все це засвідчує, яку важливу суспільну й державотворчу функцію сьогодні виконує Києво-Могилянська академія як провідний університет України, який не залишається осторонь суспільних процесів.

Станом на 29 вересня про «Експертний висновок» НаУКМА було 102 згадування у пресі (газети, телебачення, інтернет-агенції, блоги). Фактично в усіх повідомленнях висловлюється позиція на підтримку рішення Могилянки, яке в коментарях до цієї новини визнається фаховим, наукового обґрунтованим і вкрай актуальним.

Звичайно, що подібні ухвали є «червоним рядном» для тих, хто хоче бачити Україну залежною, слабкою, підпорядкованою чужому геополітичному та соціокультурному простору. Але, не маючи достатніх аргументів для фахової полеміки й дискусії, вдається до кумедних як на сьогодні опусів про «мракобісся». Подібні опуси за своїм стилем і риторикою нагадують часи неоліту, коли людина жила в темній печері, не маючи здатності мислити тверезо й аргументовано, бо ж узагалі не володіла мовою.

Києво-Могилянська академія вдячна всім, хто підтримав цей «Експертний висновок», хто має здатність тверезо оцінити ситуацію, яка склалася в Україні навколо законопроекту «Про мови в Україні». Разом ми переможемо!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна