Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Міжнародна наукова конференція «Ad fontes»

Дата публікації: 11.10.2010, 09:33

14 – 16 жовтня в Національному університеті «Києво-Могилянська академія пройде Міжнародна наукова конференція присвячена 300-річчю Бендерської конституції Пилипа Орлика

Кожні п’ять років однин з найстаріших українських вищих навчальних закладів,  Національний університет «Києво-Могилянська академія», на відзначення ювілейних дат проводить традиційні конференції з циклу «Ad fontes».  Ці конференції присвячені видатним постатям української історії – вихованцям Києво-Могилянської академії, а також ролі Академії в соціальному та культурному житті України протягом XVII –XVIII століть.

Цьогоріч міжнародну конференцію, приурочену до відзначення 395-річчя Києво-Могилянської Академії, присвячено постаті гетьмана Пилипа Орлика  та 300-річчю його Бендерської конституції.

Проблеми  дослідження витоків конституційної традиції України, її політичної культури, державотворчих звичаїв, мислення української еліти кінця XVII – першої половини XVIII століть – ось те коло найважливіших питань, яких торкнеться цей науковий захід. На думку організаторів конференції, обговорення згаданих тем є актуальним у контексті сучасних процесів розбудови новітньої української держави, а також з огляду на широку полеміку, що точиться  в українському суспільстві довкола її сучасного Основного Закону. Собі за мету наукове товариство поставило зробити вагомий внесок у дослідження згаданих тем, популяризувати та зацікавити вітчизняним історичним і політичним досвідом щонайширше коло дослідників з різних куточків земної кулі.

Участь у конференції візьмуть низка українських науковців з Києва, Дніпропетровська, Луцька, Львова, Полтави, Харкова, Чернігова, а також дослідники з провідних університетів Італії, Канади, США, Франції, Польщі, Росії. Передбачається міждисциплінарна дискусія щодо широкого кола питань, пов’язаних із біографією та політичною діяльністю Пилипа Орлика, інтелектуальним середовищем Києво-Могилянської академії, у якому він формувався як особистість, і, звичайно ж – над комплексом ідей, закладених у Бендерській конституції 1710 р.

Генеральним партнером проведення конференції є ПАТ «БАНК ФОРУМ».

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна