Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Некруглий» ювілей. Києво-Могилянській академії 395 років!

Дата публікації: 19.10.2010, 17:45

У свіжому номері газети «День» читайте статтю про прес-брифінг В. Брюховецького й С. Квіта в контексті святкування «некруглого ювілею» КМА

15 жовтня Києво-Могилянська академія відзначила своє 395-річчя. У день ювілею ініціатор її відродження В’ячеслав Брюховецький та чинний президент НаУКМА Сергій Квіт провели прес-брифінг на тему: «Реставрація в Могилянці: від фундаменту будівель до засад освіти України».

У свіжому номері щоденної Всеукраїнської газети «День» (від 19 жовтня) читайте статтю Н. Тисячної про прес-брифінг та могилянське святкування свого «некруглого ювілею».

«Можна сказати, що 395-річчя — «некруглий» ювілей, — розпочав В’ячеслав Брюховецький. — «Круглий» святкуватимемо за п’ять років. Якраз говоритимемо, з чим прийдемо до нього. Але, перш за все, хочу сказати про те, що за ті 395 років Києво-Могилянська академія зробила для України. Передусім, це — найвідоміша структура в нашій історії. Не було жодної української інституції, яка існувала б так довго. Навіть інститут гетьманства «пробув» тільки трохи більше ста років. За майже чотири століття Могилянка не лише «дала» багатьох видатних діячів вітчизняної політики, науки, освіти і культури. Найважливіше інше. Було закладено традицію — не загарбання чужих земель, не захоплення чужої духовної спадщини, не піднесення себе над кимсь, а традиція розбудови європейської нації. Бо наша біда — в тому, що маємо мало довготривалих проектів. А вагомі позитивні результати досягаються саме під час тривалих процесів».

Повну версію статті читайте на сайті газети «День» та на сайті прес-центру НаУКМА.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна