Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Концерт «Українське бароко. Автографи Веделя» народної хорової капели «Почайна»

Дата публікації: 21.12.2010, 13:58

відбудеться сьогодні,о 16:30 у Національному будинку органної та камерної музики України

Колектив капели продовжує та розвиває славетні хорові традиції Києво-Могилянської академії. Засновник і незмінний керівник "Почайни" — заслужений артист України Олександр Жигун, талант, професійні та організаторські здібності, музичний смак і величезна самовіддача якого стали генеруючою силою капели.Два роки поспіль (2007 і 2008) з ініціативи О.І. Жигуна відбулося Свято української духовної музики, присвячене видатному українському композитору Артемію Веделю. 
Творча пошукова робота продовжується. У рамках міжнародного фестивалю „Французька весна-2010” капела презентувала нову програму з творів українських та французьких композиторів XVI-XVIII ст.
Високий рівень майстерності забезпечує капелі участь у фестивалях хорової музики як в Україні, так і за кордоном. „Почайна” має щорічні виступи у кращих концертних залах держави. Чули цей колектив у багатьох соборах та церквах різних міст України. Виступав хор і за кордоном: у Празі, Варшаві, Кракові, Любліні, Відні, у Москві, містах Італії.„Почайна” видала вже тринадцять компакт-дисків з циклу “Духовна музика Європи XVIII-XXI ст.”

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна