Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

У Міносвіти створено створено експертну кадрову комісію, яка розслідуватиме діяльність ректорів ВНЗ

Дата публікації: 24.12.2010, 18:49

Положення про експерту кадрову комісію та її склад затверджено наказом міністерства за підписом міністра освіти і науки Дмитра Табачника

У МОНМС створено експертну кадрову комісію, яка розслідуватиме діяльність ректорів вищих навчальних закладів. Положення про експерту кадрову комісію та її склад затверджено наказом  міністерства за підписом міністра освіти і науки Дмитра Табачника (наказ №1088 від 16.11.10 року).

Виходячи з тексту документу, комісія створена для ініціювання проведення перевірок у вищих навчальних закладах та надання рекомендацій міністру освіти щодо звільнення ректорів.

Так, у положенні про комісію зазначено, що експертна кадрова комісія утворюється для заслуховування звітів керівників вузів про виконання ними зобов’язань, визначених у контрактах, як у поточному періоді, так і у зв’язку із закінченням строків контрактів.

У випадку, якщо надана керівником навчального закладу інформація "викликає сумніви" у членів комісії, до вузу може бути направлена "кваліфікована комісія для перевірки".

Комісія буде оцінювати роботу керівників вищих навчальних закладів та надаватиме рекомендації міністру освіти щодо доцільності подальшої їх роботи на цих посадах.

Комісії, які направлятимуться до вищих навчальних закладів для перевірок, розглядатимуть питання діяльності керівників вищих навчальних закладів у зв’язку з допущеними ними порушеннями законодавства, виконавської і фінансової дисципліни, умов контракту та подаватимуть міністру освіти рекомендації щодо притягнення керівників до дисциплінарної відповідальності.

Також, комісія розглядатиме звернення колегіальних органів самоврядування вищих навчальних закладів щодо відкликання керівників вищих навчальних закладів з займаних посад та подаватиме рекомендації міністру щодо звільнення керівників вузів.

Крім цього, комісія подаватиме рекомендації міністру щодо претендентів на посади керівників вищих навчальних закладів у тому числі надаватиме рекомендації міністру щодо погодження з Кабінетом Міністрів України укладання контракту з рекомендованими кандидатурами на посади керівників вищих навчальних закладів.

До складу експертної кадрової комісії включено 12 чиновників відомства. Керівником комісії призначено заступника міністра освіти і науки Євгена Суліму.

Нагадаємо, згідно зі статтею 39 Закону України "Про вищу освіту", керівник вищого навчального закладу може бути звільнений з посади власником або уповноваженим ним органом на підставах, визначених трудовим законодавством, а також за порушення статуту вищого навчального закладу та умов контракту.

Матеріали з http://osvita.ua/vnz/news/12383

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна