Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

РЕСТАВРАЦІЯ: партнери та учасники про перший благодійний вечір проекту 19 січня

Дата публікації: 25.01.2011, 14:28

Свій внесок на етапі підготовки та проведення заходу вже зробили 79 благодійників!

Києво-Могилянська академія провела перший благодійний вечір проекту РЕСТАВРАЦІЯ, спрямованого на порятунок 11 історичних і архітектурних пам'яток України, розташованих на території НаУКМА.

Нагадаємо: вечір відвідали чільні представники Адміністрації президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів, дипкорпусу, акредитованого в Україні, бізнесмени, митці. Важливо, що проект РЕСТАВРАЦІЯ отримав міжнародну підтримку, вкотре підтвердивши високий авторитет Могилянки у світі.

Раїса Богатирьова, секретар Ради національної безпеки і оборони України:

Києво-Могилянська академія — не просто науково-освітній заклад. Це частина нашої історії, зрештою, це величезний світ. Могилянка має питомі факти своєї історичної потужності і впливовості в попередні століття. Сьогодні на цей благодійний захід прийшли люди небайдужі. На моє переконання, саме небайдужість врятує Україну від руйнації та кризи. І це відчуття братерства, готовність підтримати і допомогти оберігає Києво-Могилянську академію. Допомагаючи Могилянці, ми допомагаємо Україні. Зрештою, ми допомагаємо собі, оскільки Академія — це частина нашої культурної та політичної історії, історії українського державотворення. Саме з таких моментів взаємодопомоги складається не просто духовне відродження людини, а взагалі духовне існування людства, цивілізації. Я на цьому вечорі за покликом душі, а не за посадою. Скажу відверто: я буду сприяти усьому, що робитиме Києво-Могилянська академія. Ми вже давно співпрацюємо з С. Квітом і В. Брюховецьким, і я завжди намагаюся на всіх рівнях підтримувати проекти Києво-Могилянської академії.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жак Фор, член Наглядової ради проекту РЕСТАВРАЦІЯ:

Києво-Могилянська академія завжди була надійним партнером і для Франції, і для посольства Франції в Україні. Особисто я дуже задоволений тим фактом, що тут із кожним роком поглиблюється співпраця з французькими навчальними закладами. З самого моменту свого заснування Києво-Могилянська академія вирізнялась із-поміж інших навчальних закладів України новаторськими підходами, які створили її імідж не лише в Україні, а й далеко за її межами. Цей підхід полягає в поєднанні традиційних українських цінностей і щирій відкритості до всього нового, до всього світу. Така концепція діяльності є важливою для України, а посольство Франції і представництва інших держав пильно стежитимуть не лише за ходом аукціону, а й за тим, щоб реформи освітнього простору України, які зараз широко обговорюються, дозволили Академії міцно утримувати свої позиції і виконувати свою місію.

Лілія Пустовіт, дизайнер, президент Української Ради Моди, член Наглядової ради проекту РЕСТАВРАЦІЯ:

Проекту РЕСТАВРАЦІЯ просто не могло не бути. Він вважливий як для університету, так і для країни в цілому, і я дуже сподіваюсь, що проект отримає великий розголос у ЗМІ. Чудово, що до проекту долучаються і публічні люди, які зможуть привернути до нього увагу якомога більшої кількості людей. На прикладі проекту РЕСТАВРАЦІЯ люди мають зрозуміти: шануючи наше минуле, ми будемо мати гідне майбутнє.

Володимир Лавренчук, голова правління Райффайзен Банк Аваль, член Наглядової ради проекту РЕСТАВРАЦІЯ:

Академія подарувала нам потужний енергетичний заряд. Всі учасники вечора його отримали, пройнялися величчю колишньої Академії та духом сучасної і бажають їй подальшого розвитку. Проект РЕСТАВРАЦІЯ допомагає презентувати очевидну потребу Києво-Могилянської академії. Я думаю, що більшість гостей і партнерів Могилянки знали й раніше, що Академія потребує інвестицій, але знати і робити – це різні речі. І вечір, який відбувся, скорочує відстань між цими поняттями. Проект доносить усім у яскравій формі те, що наразі НаУКМА має не просто гостру потребу у реставрації своїх приміщень, йдеться про збереження та реставрацію унікальних історичних пам’яток. Як я бачу, цей виклик, цей сигнал «SOS!» громадськість вже сприйняла. Я вірю в успіх проекту РЕСТАВРАЦІЯ!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна