Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Краківські колеги звертаються до студентів Польщі з Відкритим листом про підтримку НаУКМА

Дата публікації: 23.02.2011, 12:44

У статті Кшиштофа Нечипора йдеться про загрози проблемного проекту закону «Про вищу освіту» і оприлюднюється лист до студентів Республіки Польща

На блозі East Book.eu , який інформує читачів з країн Східної програми партнерства ЄС, уміщено аналітичну статтю Кшиштофа Нечипора «Справа Києво-Могилянської Академії. Відкритий лист до студентів Речі Посполитої».

Автор інформує про перебіг останніх подій, що розгорнулись навколо протистояння НаУКМА та русофільських поглядів міністра освіти та науки Дмитра Табачника, а також пише: «Ситуація, з якою стикаються вискладачі та студенти престижного університету, викликала протести української академічної спільноти. Бажаючи привернути увагу міжнародної громадськості до різкого скорочення університетської автономії та незалежності університету і українських студентських організацій, кілька представників польської академічної спільноти з Кракова написали відкритого листа до студентів Польської Республіки, у якому описують кричущий стан навколо нової редакції закону про вищу освіту, і закликають до підписання відкритого листа, до активних дій по поширенню інформації.»

З повною версією статті та Відкритого листа можна ознайомитись на відповідній сторінці блогу.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна