Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відкриття виставки живопису Василя та Ярослава Босенків

Дата публікації: 03.03.2011, 14:11

Сьогодні о 18.00 в Галереї мистецтв ім. Олени Замостян НаУКМА відбудеться відкриття художньої виставки «Ліричний пейзаж»

Сьогодні, 3 березня, о 18.00 у Галереї мистецтв ім. Олени Замостян НаУКМА відбудеться відкриття художньої виставки «Ліричний пейзаж».

В нехитрих простих пейзажах Василя Босенка, в поетизованому портреті рідної природи втілюється віра в духовні, моральні сили, в зв’язок з вічним життєустроєм. Пейзажам притаманні камерний ліризм, м’якість, чутлива виразність, романтизм.
«Живопис для мене – то проблема самореалізації в світі, в своїй країні. Спілкування з красою цього світу, його невловимою вічністю. Тому мабуть, я більше за все люблю малювати небо, воду, дорогу. Небо – то сила, що приймає нас такими як ми є, бо в кожному з нас свій Космос. Небо – то життя, але преображене, в якому вічність». 
Ярослав Босенко,  як і батько, віддає перевагу пейзажу. Але здебільшого  –  урбаністичному.
„Я народився  у місті Києві, яке люблю по-особливому, його пагорби, пам’ятки архітектури,  зокрема  «Софія Київська», «Києво-Печерська Лавра» та інші. Мені однаково подобається колорит фасадів старого міста і гротеск конструктиву новобудов”.

Виставка триватиме до 20 березня 2011  року.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна