Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відкриття художньої виставки «Світло свічок»

Дата публікації: 20.04.2011, 12:29

До Великодня її підготувала і презентує студії іконографії Центру досліджень української сакральної культури при Культурно-мистецькому центрі НаУКМА

Свічка – Учень в руках Вчителя – Вчитель для учня – Світло. Вчитель виявляє свічку, запалює, підтримує її розгоряння, прикриває від вітрів сумніву і невпевненості. Історія зафіксовує Світло свічки найвищою чистотою, яка запалюватиме інших. Ікономаляр – лише зброя милосердя Всевишнього. Ікона – найдосконаліша програма операційної системи Вічність.

21 квітня 2011 року о 18.00 у Галереї мистецтв ім. Олени Замостян НаУКМА.

На виставці представлено ікони, виконані у провідних техніках іконографії: жовткова темпера на дошці (різьблене тло, наливний орнамент, золочення сусальним золотом, металеві оклади), енкаустика (воскова темпера), мозаїка, фреска, сграфіто, вітраж, ікона на склі, ікона в техніці витинанки.

На відкриття запрошені представники духовенства всіх українських Церков, Святим Рівноапостольним Князем Володимиром хрещених, очільники провідних шкіл української іконографії, критики і ктитори творчості сучасних художників сакрального малярства, колекціонери і шанувальники.

Куратор проекту - Дмитро Гордіца, моб.098-3434176

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна