Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Видавництво «Дух і літера» представляє книгу РОМАНА КОФМАНА

Дата публікації: 10.06.2011, 10:32

Презентація видання «ПАСТОРАЛЬНА СИМФОНІЯ, або ЯК Я ЖИВ ЗА НІМЦІВ» відбудеться у день народження народного артиста України

Роман Кофман цього року відзначає своє 75-ліття, тому презентація почнеться 15 червня о 18.30 у Союзі композиторів України за адресою: вул. Пушкінська, 32.

У цій книзі представлені дві автобіографічні повісті народного артиста України Романа Кофмана – поета, письменника, диригента, скрипаля, композитора, режисера і педагога. У повісті «Пасторальна симфонія, або Як я жив за німців» (2010) автор майстерно перемежовує розповідь про своє перебування на посаді головного диригента Боннського симфонічного оркестру та Боннської опери із трагічною історією єврейського симфонічного оркестру в німецькому концтаборі. У повісті «Поправка Ейнштейна, або Міркування та різні випадки із життя колишньої дитини Андрія Куніцина (із додатком деяких документів)» (1977) він згадує про своє дитинство та юність, розповідає одночасно про мир і війну. Таким чином, спогади поєднуються тут із вигадкою, співпереживання – з відстороненням, спостереження – з рефлексією, дар пам’яті – із силою слова, уможливлюючи зустріч минулого з теперішнім.

«Роман Кофман – справді один із кращих у світі диригентів-інтерпретаторів» «Телеграф», Велика Британия.

«Мене не залишає дивне передчуття. Кінчиками нервів, шкірою і ще чимось незнаним я відчуваю наближення нового життя. І навіть не нового, а просто життя – оскільки все, що сталося до миттєвостей, в які я пишу ці рядки, було ілюзією, міражем, етюдом, написаним невидимими фарбами. А життя справжнє, у плоті й гідності, ось-ось почнеться. Ну, може, не ось-ось, але невдовзі – і мені відкриється глибинний сенс усього сущого, стане зрозумілою мова природи, частиною котрої мені призначено бути зараз і завжди, і я збагну, нарешті, що означає нерозгадане слово «я». Почнеться просте і безхмарне життя, без скарг і погорди; не треба буде кривити душею і жадати безсмертя – воно розумітиметься саме собою. Зникнуть комплекси; так живуть діти, і так житиму я. Це передчуття оселилося в мені давно, і в очікуванні нового життя я квапився занотувати, наскільки вмію, все, що було. А можливо, і не було».

Роман Кофман

Вхід на презентацію вільний, але кількість місць обмежена.

Запрошуємо всіх приходити завчасно!

Упродовж презентації книгу можна буде придбати за ексклюзивно низькою ціною!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна