Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Студенти факультету правничих наук НаУКМА - призери міжнародних змагань!

Дата публікації: 02.03.2006, 18:33

Студентські команди Факультету правничих наук НаУКМА зайняли призові місця в конкурсах з міжнародного публічного права

18 лютого 2006 року  дві команди факультету правничих наук НаУКМА взяли участь у змаганнях  Українського національного чемпіонату з міжнародного публічного права.

3-тє місце серед шести команд-учасниць в Конкурсі з міжнародного публічного права ім. Філіпа Джессопа, що проходив у приміщенні Вищого господарського суду України, зайняла команда від НаУКМА у складі студентів факультету правничих наук Андрія Кірмача, Володимира Сологуба (5 р.н.), Марії Маслової, Тетяни Федченко (4 р.н.), Ірини Котлярської та  Ольги Бурлюки (3 р.н.). Тренер команди - Василь Кухарчик, координатор проектів представництва Американської асоціації юристів в Україні.

Індивідуальну нагороду у номінації "кращий спікер" Українського національного чемпіонату отримала студентка НаУКМА Ольга Бурлюк (ФПвН-3).

Інша команда студентів НаУКМА у складі Ольги Асадчої, Катерини Крахмальової, Оксани Михайлюк (ФПвН -3) та Марії Мацепи (ФСНСТ-4) посіла 2-ге місце в змаганнях з міжнародного публічного права ім. Бена Телдерса, що також проходив у рамках Українського національного чемпіонату. Тренер команди - доцент кафедри загально-правових наук факультету правничих наук НаУКМА Мирослава Антонович.

Конкурс ім. Філіпа Джессопа - це турнір студентів-правників з міжнародного публічного права, що відбувається відповідно до статуту та правил процедури Міжнародного суду ООН. Заснований 1959 року Міжнародною асоціацією студентів-правників (ILSA), Конкурс імені Ф. Джессопа є найбільшим у світі та найпрестижнішим конкурсом з міжнародного публічного права. В ньому беруть участь більш ніж 1600 студентів з понад 300 юридичних навчальних закладів, які представляють понад 80 країн п'яти континентів. В українському національному чемпіонаті Конкурсу  взяли участь команди шести провідних українських вузів. Змагання проводились англійською мовою.

Змагання з міжнародного публічного права ім. Бена Телдерса є щорічними міжнародними змаганнями, фінальний раунд яких проходить у Палаці правосуддя в Гаазі (Нідерланди), де засідає Міжнародний Суд ООН. Усним слуханням, які відбулись у приміщенні Верховного Суду України, передувало написання аргументів по справі "Case Concerning Treatment of Humana" (Arcadia v. Utopia), над якими студенти працювали з жовтня 2005 року.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна