Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

В рамках проекту

Дата публікації: 15.05.2006, 11:16

В рамках проекту "InterRegional IT-Training Courses for Kyiv-Mohyla Collegia Network" в квітні 2006 року делегація викладачів Факультету інформатики НаУКМА відвідала Польщу

Делегація викладачів Факультету інформатики НаУКМА у складі 10 осіб відвідала в квітні 2006 року Польщу в рамках проекту "InterRegional IT-Training Courses for Kyiv-Mohyla Collegia Network". Візит передбачав роботу з фундацією економічної освіти (ФЕО) у м. Варшава та з Університетом Коперніка (УК) у м. Торунь.

У рамках робочої програми ФЕО делегація від НаУКМА мала змогу ознайомитися з основними програмами (проектами), які виконуються фундацією, а саме: програмою Interkl@sa (Internet-ресурсом для підтримки навчального процесу в польських школах), CNAP (проектом допомоги розвитку малого та середнього бізнесу в Польщі),  European Computer Driving License (ECDL) (проектом, який передбачає організацію та проведення тестування з наявності базових комп'ютерних знань та вмінь (7 модулів) і видачу європейського ECDL-сертифікату, що підтверджує це), і т.д.

Робоча програма Університету Коперніка передбачала ознайомлення з історією розвитку проекту ECDL та особливостями системи управління даними ECDL (багатокористувацького доступу до баз даних з будь-якого місця і в будь-який час засобами www; питаннями  безпеки; on-line реєстрації для проведення іспитів та ін.), а також знайомство з середовищем Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment), пакетом програм Open Office (програмним забезпеченням вільного розповсюдження), програмою GIMP (програмним забезпеченням вільного розповсюдження для створення простих анімацій (банерів, логотипів, тощо)), і т.д.

Візит до Польщі в рамках проекту InterCollegia став реальною можливістю для викладачів НаУКМА ознайомитися з польським досвідом застосування сучасних комп'ютерних технологій в навчальному процесі як на рівні загальноосвітніх шкіл, так і на рівні вищих навчальних закладів; дізнатися більше про наукові проекти, які виконуються польською стороною, а також - альтернативне (по відношенню до MS Office) програмне  забезпеченням вільного розповсюдження.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна