Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Адміністрація НаУКМА з почуттям великої скорботи сповіщає про передчасну смерть

Дата публікації: 02.08.2006, 18:44

Адміністрація НаУКМА з почуттям великої скорботи сповіщає про передчасну смерть КУРОВСЬКОЇ ОЛЕНИ ВІКТОРІВНИ, завідувача загальноуніверситетської кафедри англійської мови, кандидата філологічних наук, доцента, Лауреата медалі ім. Св. Петра Могили

Куровська Олена Вікторівна – народилася 15 серпня 1954 року в м. Києві у сім’ї науковців. У 1976 році закінчила Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка за cпеціальністю «романогерманські мови та література». Все своє життя працювала за фахом - у Київському державному університеті, Київському політехнічному інституті, у Центрі наукових досліджень і викладання іноземних мов Академії Наук України. З 1 жовтня 1992 року – старший викладач, доцент, а з січня 1994 року – незмінний завідувач Загальноуніверситетської кафедри англійської мови НаУКМА.

З перших днів відродження Києво-Могилянської Академії ця спокійна і виважена людина проявила себе як висококваліфікований спеціаліст, талановитий керівник і організатор, як людина, здатна запалити колег своїми ідеями і, крок за кроком, незважаючи на перешкоди, спрямовувати всі сили на їх втілення. Повна творчої та життєвої енергії, вона торувала непростий шлях формування в НаУКМА професійної Школи англійської мови, сприяла впровадженню нових методик викладання не тільки в Могилянці, а й в професійному середовищі освітян.

Під керівницвом Олени Вікторівни були розроблені оригінальні авторські навчальні програми і курси, які були широко розповсюджені в освітніх закладах України. За її ініціативи набувались і міцніли міжнародні зв’язки, здобувались ґранти на розвиток кафедри, у співпраці з коледжем Ґрант МакЮен (Канада) створено Україно-канадійську школу англійської мови, активно здійснюється співпраця з Відділом преси, освіти і культури Посольства США в Україні у проекті „Всеукраїнський ресурсний центр для викладачів англійської мови”.

Повсякдень та повсякчас робила вона неоціненний внесок у становлення та розвиток Університету,  у виховання молодого покоління професіоналів. Від першого випуску у 1995 році до сьогодні однією з найяскравіших рис випускників Могилянки, за оцінками працедавців, є високий рівень володіння англійською мовою. І це заслуга саме 45-ти професіоналів, однодумців, ентузіастів своєї справи, яких обєднувала і надихала Олена Вікторівна - уважна, чуйна, терпляча, мудра... Все своє життя вона була свідомою громадянкою та робила все задля України, задля  Могилянки, задля рідних і колег...

Громада могилянців - професорсько-викладацький колектив, студенти, співробітники, адміністрація висловлюють глибоке співчуття з приводу цієї тяжкої втрати сім’ї Олени Вікторівни – Георгію Костянтиновичу та Дмитру, рідним та близьким, колегам – викладачам кафедри англійської мови НаУКМА.

Світла пам’ять.

Громадська панахида та поховання відбудуться 4 серпня 2006 року об 11:00 на Байковому клащовищі м. Києва (Старий цвинтар, 2-і ворота зліва, неподалік могили Лесі Українки).

Від’їзд на кладовище від 1-го корпусу НаУКМА о 10:00.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна