Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький

Дата публікації: 19.09.2006, 22:42

Президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький став учасником програми ознайомлення з діяльністю НАТО у Брюселі для ректорів університетів України

«Протягом двох днів, 14-15 вересня, відбувались зустрічі ректорів українських університетів з представниками різних сфер діяльності НАТО у представництві та у штабі НАТО в Брюселі. Це були оглядові лекції про напрями та принципи діяльності НАТО, сфери відповідальності та впливу.

Окремим пунктом програми було знайомство з напрямом  «Освіта через партнерство».  НАТО намагається зробити дійсно розгалужену систему ґрантів для різноманітних наукових досліджень в сфері технічних і природничих наук, сприяє обміну думками через проведення наукових форумів, конференцій. Маємо вже такий досвід співпраці і в нашому університеті. Останній приклад - у серпні 2006 року відбулась Перша Міжнародна конференція-школа «Стовбурова клітина та перспективи її клінічного застосування», яка проводилась у рамках програми NATO ASI «Security through Science» і співорганізатором  якої став Центр молекулярних і клітинних досліджень НаУКМА.
http://www.ukma.kiev.ua/ua/nauka/struk/mol_r/conferences.php
Наразі НАТО намагається впроваджувати програми і в сфері соціальних наук, менше - в гуманітарних.

Організатори цього туру прагнули донести розуміння до керівників університетів, що   НАТО не є агресивною організацією. І я точно тепер можу стверджувати, що це ніяке не «логово імперіалізму». НАТО справді є стримуючим фактором у світовій політиці. І я з більшим розумінням ставитимусь до їхньої діяльності. 

Я привіз матеріали про натівські різноманітні програми і ґранти. Вони будуть доступні для науковців Академії.  Найближчим часом в університеті буде введено посаду координатора з ґрантової діяльності. Інформація щодо можливостей здобуття  ґрантів та участі у  конкурсах буде більш систематично надходити на кафедри».

Учасники програми:
Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили
Полтавський університет споживчої кооперації
Луганський національний педагогічний університет
Чернівецький національний університет
Житомирський державний університет
Черкаський національний університет
Сумський національний аграрний університет
Чернігівський національний педагогічний університет
Київський інститут міжнародних відносин
Прикарпатський національний університет

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна