Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

28 вересня НаУКМА відвідала пані Маргарет Спеллінгс,

Дата публікації: 29.09.2006, 11:40

28 вересня НаУКМА відвідала пані Маргарет Спеллінгс, Міністр освіти Сполучених Штатів Америки, яка очолювала офіційну делегацію уряду США до України


28 вересня НаУКМА відвідала пані Маргарет Спеллінгс, Міністр освіти Сполучених Штатів Америки, яка очолювала офіційну делегацію уряду США до України.
     В програмі візиту до університету відбулась зустріч Міністра з випускниками американських освітніх і наукових обмінних програм, зустріч із першим заступником Міністра освіти України Борисом Жебровським, в ході якої обговорювались питання можливостей розширення співпраці між двома країнами в галузі освіти.
     Після зустрічей відбулась пресс-конференція пані Маргарет Спеллінгс у приміщенні Американської бібліотеки. В прес-конференції брали також участь перший заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський та Посол США в Україні Вільям Тейлор. Вів прес-конференцію Володимир Панченко, віце-президент Національного універистету „Києво-Могилянська академія”.
     Президент США Джорж Буш доручив пані Спеллінгс очолити делегацію пам’яті 65-х роковин трагедії у Бабиному Яру. За словами Маргарет Спеллінгс, „роковини — це привід, щоб зупинитися, подумати, навчитися з історичного уроку...”
     Пані Спеллінгс налаштована сприяти освітянським обмінним проектам, міждержавним програмам обміну студентів та професорів. Під час зустрічі з Міністром освіти і науки України пані Спеллінгс обіцяла обговорити питання про стандартизацію тестової системи та прийняття сертифікатів із американських програм у всьому світі. „Саме освіта має допомогти уникнути трагедій на кшталт Бабиного Яру в майбутньому. Освіта — це ключ до демократії та успішності. Всі дороги в інформаційному суспільстві мають вести до бібліотеки”.
    Пані Спеллінгс також зазначила: „Києво-Могилянська академія є прикладом найкращих університетів, оскільки в ньому є два основні принципи: вільність та відкритість”. Зі свого боку, перший заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський назвав Могилянку „по-справжньому європейським навчальним закладом”.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна