Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 02.03.2005, 14:58

Ліцензування Магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» - важливий крок у її становленні. Державна ліцензія – мандат довіри, важливий з огляду на соціальну значущість управління в галузі охорони здоров’я

Ліцензування Магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» - важливий крок у її становленні. Державна ліцензія – мандат довіри, важливий з огляду на соціальну значущість управління в галузі охорони здоров’я.

Ліцензування – процес приведення програми та умов навчального процесу у відповідність до державних вимог, стандартів. В нашому випадку це було дуже важко, адже програма є абсолютно новою для України. Вона заснована на західних стандартах якості, хоча за змістом програма адаптована до українських реалій і оірєнтована на вітчизняні потреби. Отже, приведення програми у повну відповідність стандартам знищило б її інноваційний потенціал. Тож, ми зазнавали опору з боку медичної спільноти, фахової ради з менеджменту, відчували інертність традиційної освітньої монополії.

 

Вирішальною в справі ліцензування стала підтримка тоді ще народного депутата, голови комітету ВР з  питань охорони здоров’я, материнства і дитинства пана Миколи Поліщука. Він підписав листи підтримки ліцензування нашої програми, адресовані заступнику Міністра освіти і науки України (МОНУ) і начальнику управління ліцензування, акредитації і нострифікації МОНУ, після зустрічі з учасниками нашої програми. А коли згадані листи підтримки потрапили до рук адресатів, пан Поліщук був уже Міністром охорони здоров’я України… Заперечень не виникло.

 

До речі, підтримка пана Поліщука проекту «Започаткування програм в охороні громадського здоров’я в НаУКМА, Україні» була запорукою його успішного старту. Словом, пана Поліщука можна вважати хрещеним батьком Школи охорони здоров’я.

 

Сподіваємось, що Школа зробить вагомий внесок у розбудову потенціалу політиків й управлінців галузі охорони здоров’я. Так, з новим міністром погоджена участь у Першому українському Флагманському курсі Інституту Світового Банку «Реформування та стабільне фінансування охорони здоров’я» 21-25 березня 2005 року, що його організовує ШОЗ, 27-ми голів управлінь охорони здоров’я та працівників Міністерства охорони здоров’я України. Міністр і сам збирається відвідати курс, а пари, які пропустить через зайнятість, просив зафільмувати. Потім подивиться. У мене така позиція викликає глибоку повагу!

 

Ірена Грига,

Керівник МП «Менеджмент в охороні здоров’я»

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна