Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Вибори президента НаУКМА

Дата публікації: 29.06.2007, 16:34

Вибори президента НаУКМА відбулися 29 червня 2007 року на 16 сесії Академічної конференції НаУКМА

29 червня 2007 року на 16 сесії Академічної конференції НаУКМА – вищого колеґіального органу самоврядування університету, відбулися вибори президента НаУКМА.
На посаду президента НаУКМА балотувалися:

- Квіт Сергій Миронович, професор, доктор філологічних наук, декан факультету соціальних наук та соціальних технологій НаУКМА;
- Моренець Володимир Пилипович, професор, доктор філологічних наук, віце-президент з науково-навчальних студій НаУКМА.

Кандидати представили академічній громаді цікаві та багатогранні програми та відповіли на численні питання могилянців.

У своєму виступі В’ячеслав Брюховецький зазначив, що обидва претенденти на посаду президента НаУКМА – достойні кандидатури, що ця посада вимагатиме від них повної самовіддачі і тяжкої повсякденної праці. В’ячеслав Степанович висловив тверду впевненість в тому, що головні засадничі принципи і найбільші здобутки Могилянки за нового і наступних президентів залишаться непорушними, а саме:
- прозорий і некорумпований спосіб прийняття студентів;
- плекання українського духу Могилянки;
- внутрішня атмосфера свободи слова, думки, власного вибору кожного могилянця;
- орієнтація на кращі світові стандарти, перехід від навчально-наукового до науково-навчального закладу.

Президент В’ячеслав Брюховецький планує і надалі працювати на користь Академії, він бере на себе відповідальну місію Почесного Президента Університету та зосередиться на своїй роботі Президента Міжнародного благодійного фонду відродження Києво-Могилянської академії.

Всього було обрано делегатами на Академічну конференцію НаУКМА 424 особи. Кількість делегатів, присутніх на конференції – 381.

Президента НаУКМА обирали шляхом таємного голосування. Роздано бюлетенів для таємного голосування – 379. Після голосування в скриньці виявлено 378 бюлетенів.

Результати таємного голосування:

- Квіт Сергій Миронович - 219 голосів (51,7% від загальної кількості обраних делегатів на конференцію),
- Моренець Володимир Пилипович - 139 голосів (32,8%),
- не підтримали жодного кандидата – 19 голосів (4,5%),
- недійсних бюлетенів – 1.

Після оголошення протоколу лічільної комісії, Володимир Пилипович Моренець виступив із заявою про те, що знімає свою кандидатуру з подальшої процедури обрання президента НаУКМА (за Законом про вищу освіту, Академічна конференція може рекондувати кандидатури тих претендентів, які набрали не менше 30% голосів). В.С.Брюховецький, якого підтримали всі делегати Академічної конференції, дав високу оцінку шляхетному вчинку Володимира Пилиповича, подякував йому за участь у виборах, за проголошену програму і висловив впевненість в тому, що багато пунктів цієї програми будуть прийняті до реалізації в НаУКМА.

16 сесія Академічної конференції рекомендувала Кабінету Міністрів України укласти контракт на посаду президента НаУКМА з Квітом Сергієм Мироновичем.

Інавґурація нового президента Національного університету "Києво-Могилянська академія" відбудеться на Церемонії посвяти в спудеї НаУКМА 31 серпня 2007 року.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна