Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Миколі Івановичу Козюбрі – 70!

Дата публікації: 30.11.2007, 11:02

Миколі Івановичу Козюбрі – 70! Щиро вітаємо завідувача кафедри державно-правових наук професора М.І.Козюбру з ювілеєм!

Дорогий і Високошановний Миколо Івановичу!
   
    Від усього серця вітаємо Вас із ювілеєм і щиро зичимо здоров’я, благополуччя та творчої наснаги на довгі роки! Велика радість спілкуватися з Вами, велика честь казати, що Ви, Метре – наш, могилянський професор, а ми - Ваші колеги!
    Ваші знання і  Ваша правдива інтелігентність, величезний професійний і життєвий досвід, мудрість учителя і судді, котрий достоту знає ціну людському судові, доконечно потрібні нам і в байдужу годину спокою, і в буремну годину гніву, коли коливається твердь і серце прагне опори.
    Учителю і Друже, великий Достойнику і Колего, для нас Ви – той, хто сягнув рівноваги, нехай вона і свідчить про себе журою у Ваших добрих, усміхнених очах. Велика річ – уміти і знати, та тільки обраних Господь наділяє талантом людяності і співчуття, якими триматиметься суспільність, допоки світу.
    Ви завжди виповідали сущу правду просто у вічі найвищим можновладцям, і не раз мали змогу пересвідчитися, що у правди – свої шляхи, у влади – свої. Багатьох учених і правників така “геометрія” ввергла у розпач, а то й завела на манівці. Тільки не Вас!
    І нам, своїм колегам, і молоді, котру Ви навчаєте, Ви даєте величний приклад того, як розрізняти одне і друге, як без остраху й вагання іти за покликом совісті і серця. Так, як тоді, в студеному листопаді 2004-го, коли Ви йшли засніженими київськими вулицями довгі-довгі кілометри, сивочолий, з натрудженим серцем, стертими ногами, в самій гущі впертої могилянської колони, непоступливо, вперто, вперед, що б не було, бо як інакше?! Не за них, «святих та божих», що ніяк не поділять між собою ту владу, а за нас ішли – грішних, неділимих, – вільних!
    Оце і є справжня гідність і авторитет, – те, чого з будь-яких щедрот своїх не може дарувати вченому і людині жодна влада! Це і є те, що справжній учений і людина від величі свого духу може дарувати часові як віру, простерту в майбутнє крізь зникоме сьогодення!

Ми Вас любимо, дорогий Миколо Івановичу, ми пишаємося Вами!

Многая літа во славу Академії і всієї України!

Вчена рада НаУКМА      

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна