Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Перемоги студентів Факультету правничих наук НаУКМА

Дата публікації: 27.02.2008, 18:02

Перемоги студентів Факультету правничих наук НаУКМА. Правники перемагають на міжнародних змаганнях з міжнародного права ім. Філіпа Джессапа та ім. Телдерса!

Philip C.Jessup International Law Moot Court Competition —  світовий турнір з міжнародного права організований The International Law Students Association (ILSA.)

ILSA — міжнародна неприбуткова організація студентів та молодих юристів, що має на меті популяризацію вивчення міжнародного права в США та за кордоном. Змагання проходять у Вашингтоні (США) в перший тиждень квітня починаючи з 1960-го року. Конкурс названо на честь колишнього судді Міжнародного суду Справедливості — Філіпа С. Джессапа.

Конкурс «Джессапа» – це судові дебати з міжнародного публічного права, які за понад 40 років існування виросли із простих дебатів американських студентів у найпрестижніші в світі змагання з правничого мислення та ораторського мистецтва. Сьогодні Джессап щороку збирає більш ніж 500 студентських команд зі 100 країн світу, які зазвичай 8 місяців працюють над вирішенням детально продуманої і ґрунтовно «заплутаної» авторами справи (як правило, міждержавного спору), пишуть «дорослі» меморандуми і складають іноді просто вражаючі промови. Найкращим на національному рівні дається право поборотись за Кубок Джессапа у Вашингтоні і записати своє ім’я в число знавців міжнародного публічного права.
Проте, аби потрапити до Вашингтону, слід виграти національний тур конкурсу. А це непросто. Невипадкового його ще називають «олімпійськими іграми студентів-правників». За його чисельність та високий рівень.
В Україні, конкурс з міжнародного права ім. Філіпа Джессапа організовує Асоціація студентів міжнародного права за адміністрування та спонсорства в Україні ЮФ «Магістр & Партнери».

Команда Факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» перемагає у національному раунді конкурсу «Джессапа» вже другий рік поспіль. Цього року Факультет правничих наук НаУКМА представили Марія Дмитрук (5 р.н.), Ольга Дем’янець (5 р.н.), Ольга Асадча (5 р.н.), Тетяна Опанасюк (5 р.н.), Анна Власюк (4 р.н.). 24 лютого києво-могилянці виграли у команди з Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, ставши національними переможцями конкурсу ім. Філіпа Джессапа. Зокрема Тетяна Опанасюк отримала нагороду ораторського мистецтва “Best Oralist” за результатами національних змагань.
Сергій Петухов (2005 р. – переможець національного конкурсу ім. Філіпа Джессапа) та Карсон Клеменс (Ph.D., J.D., Fulbright Visiting Professor of Law) готували Києво-Могилянську команду правників до конкурсу майже 6 місяців.
Ставши переможцями національного рівня, команда Факультету правничих наук НаУКМА тепер представлятиме Україну під час міжнародних змагань, які відбуватимуться з 6 по 12 квітня 2008 року у Вашингтоні.

Бажаємо нашим правникам успіхів та перемоги у Вашингтоні!

http://www.ukma.kiev.ua/ua/faculties/fac_pra/Alums/9_z92.html - Інтерв’ю випускника НаУКМА Володимира Сологуба (переможця конкурсу Джессапа 2007р.)
www.ilsa.org/jessup - сайт організації

Інша команда студентів факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» у складі студентів третього року навчання Катерини Бондар, Ірини Глущенко, Станіслави Ільченко, Богдана Мальнєва та Олени Шинкаренко перемогла в усних слуханнях Національного раунду Міжнародних змагань з міжнародного права ім. Телдерса, який відбувся 17 лютого 2008 р. в приміщенні Вищого адміністративного суду України. Тренер команди – фулбрайтівський дослідник Еліс Гаві. Крім того, Катерина Бондар і Богдан Мальнєв отримали диплом найкращих відповідачів в усних слуханнях. В загальному підсумку наша команда обійняла друге місце, поступившись на три бали команді Київського міжнародного університету. В змаганнях також брали участь команди Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Одеської національної юридичної академії, Донецького національного університету.

Студентські змагання з міжнародного права ім. Телдерса відбуваються вже протягом двадцяти чотирьох років. Сам професор Бен Телдерс, чиїм ім’ям названо турнір юних правознавців, був неперевершеним юристом, відомим усій довоєнній Європі. Телдерс самовіддано боровся за збереження влади права, навіть заплатив за це життям: загинув у фашистському концтаборі 1945 року. У 1963 р. студенти Лейденського університету (Нідерланди), де викладав знаменитий професор, заснували дебатне товариство з міжнародного права й вирішили назвати його ім’ям цієї видатної людини.

Щиро вітаємо, бажаємо нових перемог та успіхів у навчанні!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна