Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відійшов у Вічність Омелян Миколович Антонович

Дата публікації: 03.03.2008, 15:58

Відійшов у Вічність Омелян Миколович Антонович - відомий меценат, політик і патріот, який постійно підтримував українське слово, книговидання, бібліотечну справу…

Викладачі, студенти та співробітники Національного університету «Києво-Могилянська Академія» зі скорботою повідомляють, що 28 лютого 2008 року на 94 році життя помер справжній український патріот, політик і меценат, добрий друг Академії Омелян Миколович Антонович.
     Все життя пана Омеляна – зразок беззастережного українства, відданості одній меті – вільній Україні. Своїм життям, своїми вчинками він – тихо і незлобиво – будив у душах Україну. Поруч з ним здавалося, що немає занадто сміливих мрій, занадто великих жертв – все можна зробити, якщо твоя мета є великою і чистою.
     Підтримка Омеляном Антоновичем справи відродження Києво-Могилянської Академії, у реальність якої на початку 90-х майже ніхто не вірив, стала особливо цінною.
     Великою мірою завдяки Омеляну Антоновичу в Києво-Могилянській Академії відбудовано нове приміщення Бакалаврської бібліотеки. На знак поваги і вдячності ця бібліотека носить ім’я  Тетяни та Омеляна Антоновичів. І це ім’я вже стало в Могилянці легендою: студенти  зустрічаються «біля Антоновичів», ходять по книжки «до Антоновичів».
     Ми горді тим, що ми жили і працювали поруч з такою людиною.
Вічна і світла пам'ять!


http://www.ukma.kiev.ua/ua/library_pr/antonovych/index.php#1

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна