privat

Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 82

Факультет правничих наук

Кар`єра еколога

 

 

Як каже відомий захисник природи професор Девід Белламі: «Екологія як кар'єра? Ну, принаймні, ніколи не будете наодинці, бо де б ви не опинилися, ви завжди будете впливати на місцеву екосистему. Екологи оточені невичерпними можливостями - багато екосистем з великою кількістю проблем , які можуть вирішити тільки добре підготовлені в галузі екології люди". Як і інші професіонали, які працюють в мультидисциплінарних галузях , екологи доводять, що різноманітність – родзинка життя.

 

 

 

Екологія – мультидисциплінарна наука, еколог постає з широкого кола знань.  Тому екологів можна зустріти у навіть ширшому переліку професій, починаючи з досліджень та викладацької діяльності й закінчуючи державним управлінням, бізнесом та експертним консультуванням.  В галузі екології великий конкурс на вакантні посади, професія вимагає високого рівня віддачі, але винагорода – надзвичайне задоволення від роботи.  Успішний еколог надихається тваринами й рослинами і може передавати це захоплення оточуючим – так характеризує формулу кар`єрного успіху еколога Британське екологічне товариство. Він насолоджується практичною роботою, має досконале знання про роботу екосистем і є експертом з однієї чи кількох груп живих організмів. На додаток він має високу кваліфікацію в біологічних та природознавчих галузях.

 

 

Еколог може застосувати свої професійні знання практично у всіх галузях економіки. Екологічний консалтинг стрімко стає все більш затребуваним , зокрема завдяки розвитку національного та міжнародного законодавства з охорони навколишнього середовища. Екологічні консультанти часто виконують оцінку впливу промислового розвитку або будівництва доріг на флору і фауну. Такі консультанти працюють для всіх видів роботодавців - міжнародних організацій та урядів, багатонаціональних компаній і невеликих фірм.

 

Екологічне законодавство також підвищило попит на екологів у державних органах і в усій промисловості. Робота в уряді різниться від практичного керування заповідниками та парками до надання консультацій уряду, фермерам та громадськості. Екологічне законодавство також означає, що багато бізнесів мусять звертатись до екологів. Наприклад, екологи можуть працювати у інженерних і реставраційних проектах.

        

 

 

 

 

 

 


Дізнатися більше про екологію в Могилянці:

 

 - сайт кафедри екології

 

 - про кафедру екології на офіційному сайті НаУКМА

 

 – «паспорт» програми підготовки бакалаврів за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» в НаУКМА

 

 – сторінка кафедри екології у мережі Фейсбук

 

 - проект «Екоклуб Зелена Хвиля»


 

Переклала й адаптувала Годзула О.В. Джерело 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна