privat

Факультет правничих наук

Початок навчального року для першокурсників

 

Посвята у спудеї

Посвята у спудеї 31 серпня – одна з найважливіших і найурочистіших дат у могилянському календарі. Це момент, коли всі першокурсники вперше збираються разом. Це можливість уперше побачити викладачів, співробітників і ваших однокурсників – ваших майбутніх друзів на наступні кілька років, а може, й на все життя.

 

Посвята – це момент, коли ви по-справжньому приєднуєтеся не лише до сучасного студентського життя, а й до традицій найдавнішого в Україні університету, історія якого бере початок у 17-му столітті. Ми шануємо нашу історію, дбаємо про традиції і саме тому у назві церемонії Посвяти вживаємо слово “спудей”: так називали вихованців давньої Києво-Могилянської академії.

 

Під час церемонії Посвяти першокурсники виголошують клятву студента Києво-Могилянської академії, знайомляться з талісманом Могилянки – черепахою Альмою, а після церемонії мають чудову нагоду провести час з родиною чи друзями.

 

Початок навчального року

За традицією, навчальний рік у Могилянці розпочинає загальноуніверситетська лекція. Ці лекції читають для всіх студентів наші почесні професори (інавгураційна лекція), видатні українські та зарубіжні вчені, політичні чи громадські діячі.

 

На презентації НаУКМА для першокурсників у перший день навчального року ви познайомитеся з президентом університету, віце-президентами, деканом студентів, деканами факультетів, керівниками підрозділів і служб.

 

Ще одна традиційна подія на початку навчального року – лекція з циклу «Духовні цінності людини», яку виголошують духовні лідери різних церков і релігій. Це розмова про моральні орієнтири, ціннісні підвалини життя, відповідальність перед собою, родиною, країною. Власне, про те, що допомагає могилянцям впевнено почуватися у динамічному світі та сміливо йти назустріч викликам майбутнього.

 

Швидше адаптуватися до студентського життя першокурсникам допоможе курс «Вступ до могилянських студій», що розпочинається у перший навчальний тиждень. Це курс познайомить вас з особливостями навчання в Могилянці. Ви опануєте вміння, важливі для успішного навчання, дізнаєтеся про структуру навчального року і графік навчального процесу, права й обов’язки студента. Вам розкажуть про тонкощі формування власного навчального плану, принципи академічної доброчесності та ресурси, які допоможуть у навчанні та дослідженнях.

 

Програма 2019

31 серпня 2019 р., субота

 

9:30 Збір учасників церемонії Посвяти (площа першого академічного містечка)

10:00 – 11:00 Урочиста церемонія Посвяти у спудеї НаУКМА (Контрактова площа)

 

2 вересня 2019 р., понеділок

 

10:00 – 11:30 Інавґураційна лекція почесного професора НаУКМА академіка Миколи Картеля, директора Інституту хімії поверхні імені О.О.Чуйка. Тема: "Сучасний світ нано-Карбону". (Актова зала КМЦ)

 

11:30 – 11:45 Перерва

 

11:45 – 14:00 Презентація НаУКМА для першокурсників – знайомство з університетом, деканами, керівниками тих структур та підрозділів, які є визначальними у навчальному процесі

 

14:00 – 14:30 Перерва

 

14:30 Збори першокурсників по факультетах – знайомство з деканами і методистами, викладачами факультету, видача студентських документів

 

14:30    Збори першокурсників бакалаврських програм Факультету економічних наук  (ФЕН)

             Актова зала КМЦ, вул. Іллінська, 9

14:30     Збори першокурсників бакалаврських програм Факультету правничих наук(ФПрН)

             Зала «Колізей», 2-й пов. КМЦ, вул. Іллінська, 9

14:30     Збори першокурсників бакалаврських програм «Соціологія» та «Політологія» Факультету соціальних наук і соціальних технологій (ФСНСТ)

 Аудиторія 100 у 4-му корпусі (4-100)

14:30     Збори першокурсників бакалаврських програм Факультету інформатики (ФІ)

              Актова зала 1-го корпусу (1-217)

15:30     Збори першокурсників бакалаврських програм Факультету гуманітарних наук (ФГН)

Актова зала КМЦ, вул. Іллінська, 9

15:30     Збори першокурсників бакалаврських програм Факультету природничих наук (ФПрН)

             Актова зала 1-го корпусу (1-217)

15:30     Збори першокурсників бакалаврських програм «Міжнародні відносини», «Соціальна робота» та «Психологія» Факультету соціальних наук і соціальних технологій (ФСНСТ)

             Аудиторія 100 у 4-му корпусі (4-100)

  

3 вересня 2019 р., вівторок

 

10:00 – 11:30 Лекція з циклу «Духовні цінності людини». Спікер: Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Предстоятель Православної церкви України.

                     Актова зала КМЦ, вул. Іллінська, 9

 

Схема розташування

Прибувши на Посвяту, першокурсники бакалавських і магістерських програм повинні вишикуватися на Контрактовій площі за факультетамизгідно зі схемою, поданою нижче.

 

Знайдіть розпоряника з табличкою вашого факультету і займайте місце. Для ваших батьків, рідних та інших гостей передбачена гостьова зона за стрічкою, яка відділятиме студентські ряди від гостьових. Просимо гостей не залишати свої місця  протягом церемонії. Сфотографувати першокурсників на сцені, з черепашкою  Альмою - символом університету – можна буде після закінчення Посвяти. Біля входу на перше академічне містечко буде розташована фотозона.

 

У день церемонії на Контрактовій розпочинатиме роботу Контрактовий ярмарок. Ми заздалегідь приносимо свої вибачення за незручності, які це може викликати, і просимо поставитися до такого сусідства з розумінням.

 

 scheme

Дрес-код

Першокурсників-бакалаврів ми запрошуємо приєднатися до доброї традиції Могилянки приходити цього дня у вишиванках – це створює особливу атмосферу свята та урочистості моменту.

 

Першокурсники-магістри одягають на церемонію традиційне академічне вбрання – мантію, адже вже мають ступінь бакалавра.

 

Викладачі-учасники Академічної процесії цього дня одягають професорські мантії.

 

Графік видачі/повернення мантій

Видача мантій магістрам та викладачам буде здійснюватися у гардеробі на першому поверсі Культурно-мистецького центру НаУКМА за наступним графіком:

 

30 серпня 2019 р., п’ятниця

15:00 – 18:00

 

31 серпня 2019 р., субота

8:30 – 9:30

 

Повернути мантії у гардероб необхідно не пізніше 12:00 у день Посвяти, 31 серпня.

 

Стати волонтером

Друже, цього року до могилянської спільноти долучаються ще понад 1 300 студентів.

 

Аби день Посвяти, 31 серпня, став для них справжнім святом, нам потрібна твоя допомога!

 

Участь в організації Посвяти, це:

 

• Досвід планування та проведення заходу для 2000 учасників

• Реальна допомога першокурсникам та іншим учасникам церемонії

· Реальний внесок у розвиток нашої корпоративної культури

• зарахування годин стажування у відділі стратегічного розвитку

• Позитивні емоції

 

Зареєструватися он-лайн

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна