Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 85

Архівна колекція Омеляна Пріцака поповнилася новими документами

 

До архівної колекції Омеляна Пріцака професор, доктор Університету Торонто, член Королівського товариства Канади (Royal Society of Canada), завідувач кафедри українських студій Університету Торонто (Chair of Ukrainian Studies University of Toronto) Пол Роберт Магочій (Paul Robert Magocsi) передав копії своєї кореспонденції з О.Пріцаком. Це листування містить понад 100 документів за період 1967-1990 рр. і є цінним доповненням до 61 листа і листівок П.Магочія до О.Пріцака, що зберігаються в НаУКМА. 

 

 

Листування обох кореспондентів полегшить дослідникам зрозуміти весь комплекс тих науково-дослідницьких і науково-організаційних питань та проектів, про які йдеться в епістолярії, зокрема про роль О.Пріцака у формуванні П.Магочія як науковця і дослідника в тому числі української історії та культури, а також про співпрацю П.Магочія з Українським науковим інститутом Гарвардського університету. Архів О.Пріцака вже містить листи Д.Чижевського до О.Пріцака, оригінали яких зберігаються у Гайдельберзькому університеті. 

 

Звертаємося до всіх колег, учнів та друзів Омеляна Пріцака з великим проханням передавати до його архіву в НаУКМА документи, листування, фотографії (або їх копії), що висвітлюють життя та наукову діяльність видатного вченого.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна