Могилянка провела благодійний вечір «Свобода. Лідерство. Інновації. Творимо майбутнє разом!»

 

04 квітня Національний університет «Києво-Могилянська академія» провів свій довгоочікуваний благодійний вечір.

Його метою був збір коштів на пріоритетні проекти стратегічного розвитку Могилянки, зокрема, «Мережі ХХІ століття», «Розвиток Докторської школи НаУКМА» та «Англомовні реферовані видання НаУКМА».

 

Попри складну політичну ситуацію та значне напруження у суспільстві, на запрошення Могилянки прийшли близько 150 гостей: політики, бізнесмени, громадські діячі, випускники. Зокрема, серед гостей вечора були Міністр економічного розвитку та торгівлі Павло Шеремета, Міністр освіти та науки Сергій Квіт, Міністр кабінету Міністрів Остап Семерак, заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі Роман Качур, голова Донецької ОДА Сергій Тарута, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Алан Ремі, Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні доктор Генрік Літвін, Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм, Голова Правління "Райффайзенбанк Аваль" Володимир Лавренчук, Голова Правління Монделіс Україна Тарас Лукачук та інші.

 

Захід проходив у приміщенні Музею «Духовні скарби України» (вул. Десятинна, 12).

Відкриваючи вечір, почесний президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький сказав: «Я розумію, що всі ми (студенти, викладачі, випускники) робимо одну велику справу, яка ще не усвідомлювана навіть нами – наскільки вона важлива. У 1992 р. Сергій Квіт сказав тогорічним могилянським першокурсникам надзвичайно важливу річ: “Це не ви вибрали цей університет, це Україна вибрала вас для навчання у ньому”. Я хочу, щоб більшість могилянців прийняли, як я для себе, слова Ернеста Хемінгуея: “Людину можна знищити, але її не можна перемогти”. Нас ніхто ніколи не переможе, тому що ми могилянці, тому що ми українці. Всякі путіни відійдуть в небуття, а Києво-Могилянська академія виховала таке покоління, яке ще їм усім покаже».

 

Почесний промовець вечора, відомий польський журналіст та громадський діяч, почесний професор НаУКМА Адам Міхнік спеціально приїхав в Україну, щоб підтримати Могилянку. На думку пана Міхніка, сьогодні Україна – найважливіша для Європи країна: «Те, що сталося в Києві – це найвеличніший момент прояву сенсів європейських цінностей: сотні тисяч людей на Майдані боролися за свою національну та людську гідність. Ніхто з нас не знає, що буде далі, проте, всі розуміють, що від долі України залежить доля Європи. Для мене велика честь зустрітися з вами сьогодні, тому що слова “свобода”, “лідерство”, “інновації” - дуже знакові слова. Якщо десь сьогодні і є майстер свободи і інновацій, лідер, то це – український народ, особливо представники Києво-Могилянської академії».

 

Гостям вечора презентували також концерт в унікальному «могилянському» форматі – партнерський проект Любомири Бурлачук (Києво-Могилянська бізнес-школа) та маестро Володимира Сіренка, народного артиста України, Лауреата державної премії України ім. Т. Шевченка.

Коротка інтелектуально-музична програма за участі Національного камерного ансамблю «Київські солісти» включала роздуми Любомири про Могилянку як творця духовної та культурної основи єднання та відродження України, що переплітались з проникливим виконанням музикантами ансамблю Концерту для двох скрипок та оркестру До мінор Й.С.Баха, Сентиментальної Сарабанди з “Простої Симфонії” Бенджаміна Бріттена та Дивертисменту Сі бемоль мажор В.А. Моцарта.

Солісти – концертмейстр ансамблю, лауреат міжнародних конкурсів Тарас Яропуд та лауреат міжнародних конкурсів Михайло Білич.

 

Благодійний вечір став початком однойменної благодійної кампанії, приуроченої до 400-річчя Києво-Могилянської академії (2015). Всі кошти, зібрані в її межах (а це 1 434 182 грн.) будуть спрямовані на три проекти, які на зараз є пріоритетними для розвитку Могилянки – «Мережі ХХІ століття. Модернізація інформаційної мережі НаУКМА», «Розвиток Докторської школи НаУКМА» та «Англомовні реферовані видання НаУКМА».

Про перебіг благодійної кампанії, а також використання зібраних коштів ми будемо повідомляти на нашому сайті.

 

Києво-Могилянська академія висловлює глибоку вдячність компаніям і приватним особам, котрі долучилися до проведення благодійного вечора і кампанії в цілому.

 

Організаційними спонсорами заходу стали:

1. Дмитро та Валерія Тарабакіни

2. «Райффайзен Банк Аваль»

3. «Монделіс Україна» (екс. «Крафт Фудз»)

4. Група компаній «Танграм»

5. PBN Hill+Knowlton Strategies

6. CMS Cameron McKenna

7. Інвестиційна група «ITT»

8. Компанія «EBS»

9. PRP Ukraine

10. Музей «Духовні скарби України»

 

Партнери проектів:

1. Microsoft

2. Родина Юхименків (Канада)

 

Медіа-партнери:

1. Власть денег

2. Инвест газета

3. Комп&ньон

4. Дзеркало тижня

5. KyivPost

6. BusinessUkraine

7. Delo.ua

 

Багато гостей вечора зголосилися і надалі підтримувати проекти НаУКМА.

Скажімо, один із гостей вечора – випускник Могилянки Сергій Сегеда – зголосився надати 30 тис. грн. на підтримку проекту «Англомовні реферовані видання НаУКМА».

 

Нагадуємо, що благодійна кампанія «Свобода. Лідерство. Інновації. Творимо майбутнє разом!» триває.

Про всі заходи, які відбуватимуться в межах кампанії, буде повідомлено на сайті НаУКМА та сайті проекту.

Дякуємо усім за підтримку!

Впевнені, що разом ми зможемо здійснити те, що кожному з нас окремо видається недосяжним.

З повагою, Ваші могилянці.

 

Коментарі учасників Благодійного вечора можна прочитати за посиланням.

Фото можна подивитись в альбомі.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна