Фестиваль музики Валентина Сильвестрова

17 жовтня, 17:00, ДК Майстер Клас

 

Фестиваль музики почесного професора НаУКМА Валентина Сильвестрова інспірований появою унікального проекту «Багателі» (як визначає їх автор, це «музичні вірші без слів) – музичних творів на 5-ти компакт-дисках у виконанні автора.

 

Це повне видання «багательного епосу» Валентина Сильвестрова, що побачило світ завдяки українському видавництву «Дух і Літера».

Уперше 21 цикл музичних творів представлено у музичному форматі.

Костянтин Сігов, директор видавництва «Дух і Літера»: «Багателі – це музичні зернята нових псалмів, вони виводять їх із замкненості в зоні сакрального й повертають у коло людського життя (по той бік протиставлення сакральне – профанне). Музика сама збирає їхню зернину до зернини. Перенесення уваги на ці музичні зерна веде до подолання розриву між «піснями. Які співаємо», з одного боку, та псалмами – з другого».

 

Перший концерт фестивалю музики Валентина Сильвестрова 17 жовтня представить багатогранність таланту композитора – від його вокальних композицій, фортепіанних творів до експериментів з різними камерними інструментальними складами. В одному концерті об’єднаються кращі українські виконавці, чия творчість особливим чином пов’язана з делікатним прочитанням творів композитора.

Програма буде представлена в особливій камерній атмосфері, адже музика Валентина Сильвестрова вимагає витонченого, обережного доторку не лише музиканта-виконавця, а й слухача-співрозмовника.

 

Наступні чотири концерти представлять на сцені Дому освіти та культури «Майстер клас» окремі програми учасників фестивалю.

Організатори запланували долучити до участі й закордонних виконавців.

Для викладачів та співробітників НаУКМА відвідання безкоштовне за умови проходження реєстрації - за посиланням

Організатори фестивалю:

Дім освіти та культури «Майстер Клас»

Національний університет «Києво-Могилянська академія»

Центр європейських гуманітарних досліджень Центр досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства

Видавництво «Дух і Літера»

 

Партнер:

Товариство «Інфопульс-Україна»

 

Адреса:

Дім освіти та культури «Майстер Клас» - Лаврська, 16 А

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна