Комунікаційна політика влади: стан, проблеми, перспективи реформування

 

17 березня 2016 р. у рамках Днів науки в Національному Університеті «Києво-Могилянська академія» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання реформування комунікацій органів влади України з громадськістю».

 

 

Конференція була організована кафедрою зв’язків із громадськістю НаУКМА разом з Центром соціальних експертиз Інституту соціології НАНУ при сприянні Представництва Світового банку в Україні.

Робота конференції спрямовувалася на пошук шляхів підвищення ефективності комунікацій державних органів України з громадськістю. Були обговорені сучасний стан та основні проблеми реформування стратегії і тактики публічних комунікацій владних органів України, міжнародний досвід практики комунікацій влади з громадськістю, проблеми кадрового забезпечення комунікативної роботи державних органів та підготовки фахівців зі зв’язків з громадськістю.

 

Представники Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, викладачі НаУКМА, Національної академії державного управління при Президентові України, Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, Київського університету імені Бориса Грінченка, науковці Інституту соціології НАНУ та Національного інституту стратегічних досліджень акцентували увагу на необхідності розробки стратегічних комунікацій, удосконалення механізмів зворотного зв’язку з громадськістю, просвіти інститутів громадянського суспільства з використання інструментів впливу на владу, а також практичні проблеми підготовки фахівців зі зв’язків з громадськістю у ВНЗ України.

 

Велику зацікавленість викликали питання міжнародного досвіду організації комунікацій органів влади з громадськістю.

Керівник Департаменту комунікацій Державної канцелярії Латвійської республіки Лінда Якобсоне розкрила особливості політики державних комунікацій у Латвії. Рута Сіліня (Ризький університет імені Паула Страдиня) поділилася досвідом взаємодії навчальних закладів і державних установ в сфері удосконалення комунікацій органів влади.

Із заключним словом про основні висновки конференції та напрямки реформування комунікацій держави з суспільством, підготовки професійних кадрів виступив завідувач кафедри зв’язків із громадськістю НаУКМА, професор Валентин Королько.

 

Фото-звіт та відео-запис конференції 

Контакти кафедри: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ; тел.: 425-31-24

 

Кафедра зв’язків з громадськістю НаУКМА – одна з найгрунтовніших в Україні.

Пропонує магістерську програму «Зв’язки з громадськістю» та сертифікатну програму «Теорія і методика зв’язків з громадськістю (Public Relations)» бакалаврського рівня. Підготовлені фахівці вищої кваліфікації успішно працюють у провідних міжнародних і вітчизняних PR-агенціях, компаніях, державних і неурядових установах.

Кафедра підтримує партнерські стосунки з відомими міжнародними та вітчизняними асоціаціями, науковими інститутами, бізнес структурами та іншими організаціями.

Серед них – Міжнародна асоціація зв’язків з громадськістю (IPRA), Інститут соціології НАН України, Інститут соціальної та політичної психології НАПН України. PR-агенції «Mainstream Communication & Consulting», «SPN Communications», “Noblet media CIS”, «PBN Hill + Knowlton», «Михайлов і Партнери. Україна», «Варто», «Розвиток КСВ» та ін. – є базовими для проходження виробничої практики майбутніх магістрів.

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна