Співчуття з приводу смерті Володимира Кислоокого

 

Факультет інформатики НаУКМА з глибоким сумом сповіщає, що 02 січня 2017 року зупинилось серце нашого колишнього викладача, доцента Володимира Микитовича Кислоокого.

 

 

Володимир Микитович Кислоокий, якого студенти називали КВН, - один із засновників доступу до мережі Інтернет у Могилянці, приклав значні зусилля до розвитку Internet-технологій в університеті. Окрім викладацької роботи на факультеті, відзначені його значні здобутки та заслуги в розбудови інфраструктури Академії, зокрема і створення в 1995 році веб-сайту ukma.kiev.ua.

Свого часу за цикл робіт "Теорія, методи математичного моделювання та числовий аналіз процесів деформування складних просторових конструкцій" Володимир Микитович був у 1991 році удостоєний Державної премії в галузі науки і техніки. Але потім перейшов до Могилянки, почав викладати Інтернет-технології на всіх рівнях, створив справжню школу системних адміністраторів, вивів їх у доросле професійне життя, забезпечив їх знаннями для досягнення успіху в багатьох країнах.

КВН дуже любив студентів, переживав разом з ними успіхи та невдачі, вчив їх жити по совісті.

КВН брав найактивнішу участь у створенні першого Інтернет-центру в навчальному закладі України, а саме в НаУКМА, ще в 1994 році, коли в Україні мало хто розумів, що таке Інтернет.

Він займався фізичним рівнем мережі, навіть власноручно прокладав кабелі, не гребуючи чорнової роботи в комунікаційних колодязях, прокладаючи мережу від Парламентської бібліотеки, розташованої на вулиці Грушевського 1, до першого корпусу НаУКМА.

Володимир Микитович – перший адмін могилянської мережі.

 

Вічна йому пам’ять і співчуття рідним!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна