Відбувся 25-ий ювілейний Ярмарок Кар’єри!

 

Києво-Могилянська академія – перший університет, який почав організовувати Ярмарки Кар’єри в Україні.

 

З хорошими традиціями не встигнеш і озирнутися – так швидко час спливає.

31 березня відбувся ювілейний 25-й Ярмарок Кар’єри. Кращі компанії в Україні розповідали студентам про можливості роботи та стажування у них.

 

У Ярмарку взяли участь:

- 1+1 медіа

- Advanced International Translations

- AVELLUM

- British American Tobacco Ukraine

- EY

- JTI Ukraine

- KMPG

- L'Oréal Ukraine

- lifecell

- MAZARS Ukraine

- Nestle Ukraine

- Philip Morris Ukraine

- PwC

- RB Ukraine

- Roland Berger

- Делойт

- Інфопульс

- Кернел

- Укртелеком

- Юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери»

- Юридична фірма «Ілляшев та Партнери»

 

На відкритті президент Києво-Могилянської академії Андрій Мелешевич висловив подяку всім присутнім, особливо Центру кар’єри та працевлаштування студентів та випускників НаУКМА за їхню чудову роботу та багатолітню організацію таких ключових для університету подій, як Ярмарок Кар’єри.

 

Ірина Картавцева, керівник Центру кар’єри та працевлаштування студентів та випускників НаУКМА та організатор заходу зазначає, що Ярмарки Кар’єри – це можливість для кожного студента прийти і познайомитися з найкращими роботодавцями, які представлені у нас в Україні. Це можливість знайти для себе і програму стажування, і вакансію на підробіток, а якщо ви випускник – то вакансію на роботу. «Хоча є досить багато програм, які розраховані саме на тих, хто закінчує університет – четвертий курс, або другий курс магістеріуму, – розповідає пані Ірина. - Ці програми річні. При чому це вже оплачувані програми стажування. І після них є дуже величезний шанс залишитися в цих компаніях на постійну роботу».

 

Найважливіше на таких подіях – живе спілкування. Не потрібно писати резюме, довго чекати на відповідь. Часто після спілкування зі студентом йому пропонують одразу прийти на співбесіду.

«На одному Ярмарку Кар’єри компанія одразу закрила 5 вакансій, які в них були, - говорить Ірина Картавцева. – Принаймні знайшла кандидатів, яких запросили на співбесіду. Роботодавці цінують у могилянцях якість освіти, неординарність, дух свободи, дух самореалізації, який живе в нашому університеті і в наших студентах. Попередні випускники створили дуже хороший імідж. Наступні – підтримують цей імідж. Ті, які зараз – будуть покращувати його. Тобто це спільна робота і заслуга університету і студентів».

 

Ми запитали представників компаній, чому вони беруть участь у Ярмарку Кар’єри в Могилянці і за що цінують наших студентів:

«Звісно наші працівники не тільки з Києво-Могилянської академії. Щодо ваших студентів – досить давно відомо, що могилянські студенти – одні з найкращих. Це підтверджується, перш за все, статистикою в різних журналах, новинах. Але це й видно на власному досвіді. Коли до нас приходять студенти Могилянки – ми бачимо їх рівень» - розповідає Данило, представник компанії AIT.

 

 

Представники 1+1 шукають стажерів, оскільки у студентів зазвичай ще немає досвіду, щоб брати їх на роботу. Розповідають, що частина стажерів – студенти КМА, і цим співробітництвом компанія загалом дуже задоволена. Стажування в компанії проходить у кілька етапів, і найкращі зможуть залишитися працювати.

Представник компанії «Укртелеком» Тетяна говорить, що компанія активно займається пошуком молодих талантів, молодих фахівців і кожного року шукає нові шляхи, де знайти своїх майбутніх спеціалістів. «Минулого року ми не брали участь у Ярмарку Кар’єри в Києво-Могиляській академії, а цього року вирішили взяти, - говорить Тетяна, - тому що на останніх наших проектах у нас були студенти, які показували чудові результати. Тому ми очікуємо на новий сезон проектів знайти таких же відповідальних та ініціативних студентів».

PwC на Ярмарку Кар’єри в Могилянці вже далеко не перший раз. За словами Дмитра, студента, НаУКМА, який працює в цій компанії і представляє її зараз на Ярмарку Кар'єри, «могилянців не так багато як хотілося б в порівнянні з іншими університетами, але й могилянців не так багато загалом; проте знайомих вистачає». Компанія має три основних напрями – податки і юридична практика, аудит і консалтинг. І співпрацює з Могилянкою не тільки, коли бере участь в Ярмарках Кар’єри.

PwC проводить цілий курс в Могилянці «Міжнародне оподаткування». Це чудовий приклад підготовки студентів до практичного професійного життя.

В адвокатському об’єднанні «Юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери» Могилянців працює дуже багато. Їх цінують за розумність, амбітність та гарну англійську мову. Фірма і цього разу шукає на Ярмарку Кар’єри майбутніх співробітників, проте нарікає, що цього разу дуже мало студентів-правників відвідало захід. Закликають наступного разу приходити активніше, адже пропонують можливості саме для них.

 

Ярмарок Кар’єри і справді пропонує безліч можливостей для студентів та випускників.

Це спосіб дізнатися більше про те, чим займаються провідні компанії в Україні та можливість показати себе.

Не один студент саме звідси почав свій кар’єрний шлях та знайшов улюблену роботу.

Все у Ваших руках!

 

Переглянути фотогалерею події можна за посиланням.

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-1, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна