Відбувся Третій щорічний «Меморіал Сотули»

 

10-11 червня 2017 року уже традиційно відбувся Третій щорічний «Меморіал Сотули» – турнір пам’яті викладача та тренера з баскетболу Національного університету «Києво-Могилянська академія» Анатолія Миколайовича Сотули.

 

 

Змагання, організовані могилянською баскетбольною командою «Моряки НаУКМА» за підтримки випускників Києво-Могилянської академії та Кафедри фізичного виховання НаУКМА, зібрали чотири команди та понад 60 учасників та глядачів, котрі віддали шану Анатолію Миколайовичу.

У напруженому фіналі турніру зійшлися «Моряки НаУКМА» та «Бродяги» – одна із найбільш титулованих команд міста Києва. Могилянські баскетболісти із-за травм виступали на турнірі без замін – в п’ятьох. Першу половину на майданчику точилася рівна боротьба, однак у третій четверті «Бродяги» зуміли захопити лідерство. Здавалося, ресурсів Могилянським гравцям уже не вистачить, однак вони «на морально-вольових» зрівняли рахунок у четвертій четверті, а в кінцівці матчу реалізували кілька складних кидків, відігравши, при цьому, добре в захисті.

Як результат – перемога «Моряків НаУКМА» у турнірі та черговий трофей високого рівня до скарбнички Києво-Могилянської Академії.

Варто, при цьому, зазначити, що хлопці з команди «Бродяги» проявили справжній клас – центровий «Моряків» отримав п`яте персональне зауваження у четвертій четверті, і, за регламентом, повинен був покинути гру, однак срібні призери Меморіалу Сотули наполягли, щоб Могилянці продовжили гру у повному складі.

Третє місце на змаганнях посіла команда Баски, четверте – команда NRG.

 

Особлива подяка випускникам Києво-Могилянської академії, котрі в дуже короткі строки змогли організувати необхідні для проведення турніру ресурси.

Ми переконані – пам’ять про Анатолія Миколайовича буде жити.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна