Інформатика в Могилянці – знову на першому місці за рейтингом DOU 2017

 

НаУКМА знову очолила рейтинг університетів, які готують ІТ-фахівців, за даними провідного порталу про навчання та роботу у сфері інформаційних технологій DOU.

 

 

У травні 2017-го портал знову провів опитування про вузи, в яких навчаються або навчалися ІТ-спеціалісти. Основна мета опитування – створити рейтинг вишів для отримання вищої освіти у галузі ІТ в Україні. Цього року в опитуванні взяли участь більше двох тисяч людей. Враховувались відповіді респондентів лише з досвідом роботи в ІТ. Для побудови рейтингу портал обрав оцінку готовності рекомендувати свій факультет або кафедру як місце навчання.

 

Як і у 2016-му році, Могилянка посіла перше місце. Оцінка – 9 з 10. Далі, з оцінкою 8,1 – Донецький національний університет. На третьому місці з оцінками 7,1-7,3 – декілька вишів: ХНУРЕ і КНУ ім. Т. Шевченко, а також ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

 

«Практично всі оцінки НаУКМА виявилися вищими, ніж у інших ВНЗ. Виш активніше за інших співпрацює з ІТ-компаніями і частіше дає знання з різних технологій (наприклад, Java хоча б на рівні основ вивчали 92 % респондентів з НаУКМА – порівнюючи з 50 % в середньому за вибіркою)», - зазначає портал.

 

НаУКМА – один з чотирьох вишів, складність навчання в яких оцінена як вища за середню (крім нього у списку - КНУ, КПІ та ЛНУ).

 

«Для НаУКМА зафіксований найнижчий рівень корупції – ніхто з респондентів не стикався з хабарями особисто», – повідомляє DOU.

 

69 % опитаних випускників і студентів НаУКМА сказали, що не стали б міняти місце навчання, якби могли знову вибирати, порівняно з 37 % у загальній вибірці.

 

Вітаємо Академію з черговою перемогою та успішним завершенням навчального року!  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна