У Могилянці відбувся День відкритих дверей

 

26 березня Могилянка відкривала свої двері для майбутніх студентів. На початку дня абітурієнти мали нагоду поспілкуватися з деканами та викладачами всіх факультетів, із працівниками різних підрозділів університету і дізнатися відповіді на всі свої запитання.

 

 

Президент Києво-Могилянської академії Андрій Мелешевич у вступному слові розповів студентам про Могилянку, наголосивши на трьох головних аспектах: як вступити, як навчатися та які перспективи у випускників нашого університету. Зокрема, пан Андрій попередив, що вступити до Могилянки непросто, оскільки тут навчаються найкращі випускники шкіл (підтверджено тим, що середні бали сертифікатів ЗНО вступників до Могилянки одні з найвищих в Україні). Втім, за словами пана президента НаУКМА, це розумна і важлива інвестиція – для когось часу, для когось і часу, і грошей. В Києво-Могилянській академії насправді реалізується, а не тільки декларується, можливість вибирати дисципліни для вивчення. Студенти Могилянки виграють міжнародні конкурси, а факультети посідають чільні місця у рейтингах серед українських університетів. Достойні й перспективи навчання у Могилянці. Більшість студентів знаходить роботу вже з 2-3 курсу, а випускники працюють у провідних компаніях у кожній зі сфер. Ті ж, хто бажають продовжувати навчання і далі після випуску з Могилянки, вступають до найкращих університетів світу – Гарварду, Оксфорду, Кембриджа та інших.

«Як бачите, перспективи після закінчення Києво-Могилянської академії величезні. Жоден університет України не надає таких можливостей, як Києво-Могилянська академія», - завершив свій виступ Андрій Мелешевич.

 

Своїм життєвим досвідом та враженнями від навчання у Києво-Могилянській академії поділилася докторка філософії у галузі історії, кандидатка історичних наук, доцентка, завідувачка кафедри історії, випускниця Києво-Могилянської академії, а також випускниця Кембриджу (Велика Британія) та Центрально-Європейського університету (Будапешт) Наталія Шліхта.

Пані Наталя розповіла про те, як і чому свого часу надала перевагу НаУКМА перед традиційним ВНЗ зі 100-річною репутацією та чим завдячує Києво-Могилянській академії.

«Якщо ви вступите у Могилянку, незалежно від того, який факультет та освітню програму ви оберете, ви отримаєте конкурентоспроможну освіту, яка відповідає найкращим західним стандартам, отримаєте ґрунтовні спеціальні знання, отримаєте класну мовну підготовку, яка дасть можливість брати участь у міжнародних конкурсах, – розповіла пані Наталія. - Академія навчить вас думати і мислити. І це вміння думати, мислити, аналізувати і критично сприймати будь-яку інформацію – це запорука успішної реалізації у сучасному світі».

 

Після блоку, присвяченого найактуальнішим питанням цьогорічної вступної кампанії, та блоку питань і відповідей абітурієнти порозходилися по різних аудиторіях слухати презентації факультетів, які їх зацікавили найбільше. Декани, заступники деканів, завідувачі кафедр, викладачі, студенти та випускники Могилянки відповідали на всі питання школярів про обрані ними спеціальності.

Окрім того, абітурієнти познайомилися і з позанавчальним життям могилянців.

Представники студентських організацій влаштували зустріч, де розповіли, чим займаються та які можливості існують для активних студентів. Ну а ті, хто схотів ще глибше зануритися в атмосферу Києво-Могилянської академії, пішли на екскурсію територією університетського містечка і поринули в історію нашого університету від самих початків і до нашого часу, познайомилися з інфраструктурою, відвідали Музей НаУКМА, приміщення бібліотеки та оглянули старовинні споруди.

 

Також під час Дня відкритих дверей відбувся ІІ (очний) тур Всеукраїнської олімпіади НаУКМА з біології, фізики та хімії для професійної орієнтації вступників у 2018 році. Щоб ближче познайомити з культурним життя Могилянки, спеціально для абітурієнтів студентський театр НаУКМА виступив із виставою «Don’t look back» за оповіданням випускниці Могилянки Галини Ткачук «Тисяча шматочків».

 

Ми запитали абітурієнтів про те, чому вони зацікавились Могилянкою та які перші враження від університету.

Каріна Куряча (Житомир):

«Я спочатку розглядала Києво-Могилянську академію як перший ВНЗ, в який я хотіла вступати. Я почула про день відкритих дверей, і вирішила відвідати. Я не пожалкувала. Тут якийсь особливий підхід до усього. Відповідають на будь-які питання, не те що в деяких університетах, у деяких місцях».

 

Єгор Резніченко (Київ):

«Я приходжу на День відкритих дверей вже вдруге. Вперше був восени – ходив на факультет природничих наук, а зараз вирішив піти на факультет інформатики. Враження від Могилянки приємні. Мені подобається цей університет. Я починав з інших, але прийшов таки до Могилянки, оскільки мені подобається атмосфера взагалі, розташування, те як тут люди спілкуються, які тут взаємовідносини».

 

Анастасія Руденко (Біла Церква):

«Зацікавилася Могилянкою, тому що цей університет найкращий в Україні. І мені подобається, що можна самостійно обирати частину предметів. І спеціальність, на яку я хочу вступити тут є. А ще важливо, що тут англійську мову вивчають поглиблено».

 

Павло Булавенко (Біла Церква):

«До нас у школу приїхав один із представників Києво-Могилянської академії та запросив на День відкритих дверей. Я вирішив приїхати сюди, подивитися, мене це зацікавило. Мене дуже вразила Києво-Могилянська академія. Тут привітні люди. І враження в цілому дуже позитивні».

 

Фоторепортаж можна переглянути за посиланням.

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна