Києво-Могилянська академія отримала щедрий даток від Світового Конґресу Українців

 

Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій під час свого візиту до України передав НаУКМА чек на 25 тис. канадських доларів. 

 

Ці кошти є частиною спадку пана Дмитра Шелегона, канадійця українського походження, які отримав СКУ. Разом зі своєю дружиною Юлією Шелегон, поетесою, відомою за ім’ям Віра Ворскло, пан Дмитро переймався долею Могилянки та прагнув їй допомогти.

 

Даток буде використаний на створення проекту, писвяченого українській діаспорі.

 

Ще одним призначенням пожертви є розбудова Києво-Могилянської фундації Канади (Kyiv Mohyla Foundation of Canada) – громадської організації, яка має на меті об’єднати друзів, випускників та партнерів НаУКМА у цій країні задля розвитку освітнього, наукового та інноваційного потенціалу Могилянки.

 

Світовий Конґрес Українців та Києво-Могилянську академію поєднує багаторічна ефективна співпраця. СКУ завжди розумів і підтримував місію Могилянки як новаторського, базованого на принципах свободи, відповідальності та академічної доброчесності університету, який привносить в Україну кращі світові освітні та дослідницькі практики.

 

Вся спільнота Могилянки висловлює свою щиру вдячність і повагу Світовому Конґресу Українців та його очільнику і вшановує світлу пам’ять пана Дмитра Шелегона.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна