Випускник Могилянки Андрій Боровик – новий виконавчий директор Трансперенсі Інтернешнл Україна

 

За результатами конкурсу правління ТІ Україна призначило  Андрія Боровика (економічна теорія, 2007 і 2009) виконавчим директором організації. 

 

 

У грудні 2018 року організація оголосила про конкурс на посаду виконавчого директора. Загалом на позицію виконавчого директора претендувало 16 осіб. Після вивчення пакету документів конкурсантів і співбесід Правління ТІ України вирішило, що найбільш відповідним кандидатом є Андрій Боровик. Йому доручили керувати організацією впродовж 2019-2021 років. Посада виконавчого директора звільнилася після того, як Ярослава Юрчишина (політологія, 2010) обрали головою правління громадської організації.

 

Андрій Боровик – ТІ Україна, з 2016 року й дотепер був заступником виконавчого директора організації. Андрій – випускник «Києво-Могилянської академії», за фахом – економіст. Тривалий час працював аналітиком в інвестиційній сфері. Після Революції Гідності очолював відділ в управлінні реформи Генеральної прокуратури України. Також є членом Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України.

 

Трансперенсі Інтернешнл – міжнародна антикорупційна організація, заснована 1993 року в Берліні колишнім директором Світового банку Пітером Айґеном. Transparency International присутня у понад 100 країнах світу. Українське відділення Transparency International почало діяльність у місті Кропивницький в 1999 році. У жовтні 2014 році TI Україна отримала повну офіційну акредитацію як представник глобального руху.

 

Під час Революції Гідності ТІ Україна була джерелом об’єктивної інформації про розвиток подій в Україні для журналістів та міжнародних партнерів з усього світу. Організація долучилася до створення платформи «Реанімаційний пакет реформ» та разом із партнерами розробили законопроекти, що лягли в основу майбутньої антикорупційної реформи.

 

За участі ТІ Україна на базі НаУКМА було засновано Міждисциплінарний науково-освітній центр щодо протидії корупції в Україні (ACREC), котрий здійснює освітню, наукову та просвітницьку діяльність і об’єднує вітчизняних та іноземних науково-педагогічних та наукових працівників, докторантів, аспірантів, студентів та практиків у сфері запобігання і протидії корупції.

 

Починаючи із 2019 навчального року в НаУКМА стартує магістерська освітньо-наукова програма «Антикорупційні студії». Вона базується на могилянській сертифікатній програмі, що успішно існує вже два роки і, яку прослухали більше ста студентів-магістрів та слухачів НаУКМА.

 

Могилянська спільнота щиро вітає з призначенням та бажає наснаги та успіху в реформуванні країни! 

 

За матеріалами сайту Трансперенсі Інтернешнл Україна 

Фото – Фейсбук сторінка Andrii Borovyk 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна