«Книга для солдата»: могилянці збирають книжки для військових

 

З 15 лютого по 15 березня у КМА проходить акція «Книга для солдата». Охочих допомогти військовим з Харкова повернути свою бібліотеку закликають приносити книги до Американської бібліотеки.  

 

Ініціатором акції є студент першого курсу Факультету гуманітарних наук, спеціальність «Історія та археологія» Володимир Лісничук. Він розповідає, що долучався до цієї акції ще у школі, а коли дізнався, що потреба в книгах є і зараз, вирішив організувати збір у КМА: «Я поговорив з однокурсниками і ми вирішили взятися за цю справу. Особливо я вдячний двом: Івану Антонюку та Дмитру Савченку. Без них ідея, можливо, зачахла б. Бібліотека військової частина була втрачена під час реорганізації на початку минулого року. Командування просило долучитися небайдужих. Завдяки цьому бібліотеку значною мірою відновили, але потреба в книжках і DVD-дисках все ще є», - розповідає Володимир у інтерв’ю «Спудейському віснику».

 

За цей період уже зібрали чимало книг, а до акції долучилися всі небайдужі: «Це значно перевищило мої очікування, - пояснює студент. - Оскільки є відчуття, що я роблю щось важливе для своєї країни. Це відчуття було в школі, є воно й зараз. І воно прекрасне! А якщо брати загалом, то, мабуть, через те, що це можливість допомогти нашим солдатам тим, чим можемо».

 

Долучитися до цієї справи може кожен. Приносити книги до бібліотеки Антоновичів (жовтий та червоний простір) можна ще до 15 березня.

 

Нагадаємо, що напередодні в Академії відбувся традиційний День донора, під час якого кров здали понад 120 людей. Традиція була запроваджена студентами Школи охорони здоров’я з 2010 року.  

 

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна