Андрій Глибовець очолив факультет інформатики

 

Доктора технічних наук, доцента та викладача кафедри мережних технологій НаУКМА Андрія Миколайовича Глибовця обрали деканом факультету інформатики (ФІ). Відповідне рішення було прийнято на засіданні Вченої ради НаУКМА 30 травня 2019 року.

 

  

Андрій Глибовець викладає в Академії з 2007 року і є випускником магістерської програми «Інформаційні управляючі системи та технології» НаУКМА 2003 року. Андрій Глибовець чотири рази отримував відзнаку щорічного конкурсу «Викладач року» – найкращий викладач факультету інформатики, нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку національної освіти та науки, підготовку висококваліфікованих фахівців та високий професіоналізм.

 

Безпосередньо виконувати обов’язки декана Андрій Миколайович розпочне з першого серпня, а ми тим часом розпитали яким він мріє бачити факультет інформатики і що для цього планує робити.

 

Перш за все хочу сказати, що в мене немає ніякої ейфорії або принаймні радості. Для мене – це велика відповідальність, - зазначає Андрій Миколайович. – У моєму оточенні не було жодної людини, яка б хоча б спробувала вмовляти мене йти на цю посаду. Навпаки, абсолютно всі казали, що я не маю «подаватися». І аргументів «чому ні» – багато. «Чому так» – тільки один – «хто, якщо не я?». Це справа життя мого батька і мого, тому я просто не зможу відійти в бік.

 

Яким для Вас є «ідеальний ФІ» через 5-10 років?

Спробую коротко сформулювати відповіді ... Хоча, тут немає коротких відповідей. Безперечно, «Найкращим технічним факультетом України». Ми і так по багатьом показниках є реально найкращими, але бренд ще не до кінця сформований. Про нас добре знають у вузьких колах, тому треба масштабуватися. Про світ я не мрію, бо – це робиться не за 5 - 10 років. Але в перспективі, звісно, я дуже хочу, щоб про досягнення факультету інформатики НаУКМА знали і говорили в Україні та за її межами.

 

Які Ваші пріоритети розвитку факультету?

Головне – зберегти те, що є зараз, а здобутків ми маємо чимало. Що треба зробити? Перше, підвищити рівень оплати викладачів та співробітників факультету, втримати професорсько- викладацький склад та підсилити його. Другим важливим пріоритетом для нас є налагодження співпраці з ІТ в галузі research and development. Це дасть змогу отримати реальні замовлення від індустрії. Такий формат успішно реалізують, наприклад, у Carnegie Mellon University. У них на магістратуру можуть вступити лише студенти, що вже закінчили бакалаврат, а після цього пропрацювали кілька років за спеціальністю. Під час навчання вони виконують реальні проекти, за які індустрія платить гроші факультету. Маємо активно брати участь в міжнародних проектах. Це дозволить розвиватися професорсько-викладацькому складу, оновити навчальні програми, підняти рівень наших студентів.

Також у планах налагодження активної співпраці з випускниками, щоб вони активно долучилися до асоціації випускників, платили членські внески, за які факультет зможе робити необхідні речі, реалізовувати проекти тощо.

 

Які першочергові завдання ставите перед собою на посаді?

Налагодити роботу з випускниками, активно залучити індустрію, точково внести зміни до навчальних планів.

 

Нагадаємо, що факультет інформатики НаУКМА — із часу його створення — очолював доктор фізико-математичних наук, професор Микола Миколайович Глибовець.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна