П’ятеро бакалаврів отримали стипендії на навчання від Асоціації випускників НАУКМА

Стипендії імені Мирослава Осадчука отримали: 

Ірина Сеник – спеціальність «Політологія»,

Тетяна Шендера – спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування»,

Катерина Кіщинська – спеціальність «Філологія /Германські мови та літератури»

Маргарита Гурова – спеціальність «Комп'ютерні науки».

Фінансову підтримку від Асоціації випускників НАУКМА виборола Юлія Котвіцька, спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». 

 

Лауреати іменної стипендії Осадчука отримають фінансування до 50% від вартості кожного року навчання за контрактом, але сумарно за всі роки – не більше $2 000 стипендії. Розмір стипендії Асоціації випускників становить 20 000 грн. За результатами конкурсного відбору, під час якого претенденти готували онлайн заявки, мотиваційний лист та есе. До фінального етапу відібрали 13 претендентів, а під час особистої співбесіди Стипендіальний Комітет визначав переможців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«При відборі до фіналу визначальними ставали мотиваційні листи і розуміння учасниками цінностей Могилянки, – пояснює членкиня Конкурсного комітету, членкиня Правління Асоціації випускників, випускниця НаУКМА (БП та МП «Фінанси», 2008/2010 роки) Надія Кобиляк. – Вибір переможця за результатами співбесіди - дещо складніший процес. Перевіряли наскільки людина розуміє чому вступає в Могилянку і чому обрала саме таку спеціальність, як збирається використовувати отриману освіту в подальшому. Також були запитання англійською мовою. Знання англійської важливе як і безпосередньо для навчання, так і для формування світогляду, адже збільшується кількість джерел, які можна використовувати».

 

До складу Комітету також увійшли Костянтин Пересєдов, голова Асоціації випускників НАУКМА, ініціатор створення стипендій, Антон Вагін та Катерина Русіна – від студентства КМА, Наталія Шумкова – керівниця напряму роботи з випускниками НаУКМА.

 

«Ідея стипендій доволі проста й має дві основні мети. По-перше, конкурс на бюджетне навчання в Могилянці завжди був дуже високим і часто траплялося, що сильні та мотивовані вступники з нашими цінностями трохи не дотягували до бюджету. Для них тоді лишалися дві опції – йти на контракт у Могилянку, що не всім було фінансово доступно, або йти на бюджет в інший університет. Тому цими стипендіями ми хочемо мотивувати цих вступників залишитися в КМА на контракт та дати їм можливість іти за своєю мрією. Саме тому ми цікавимося не лише вступним рейтингом, а і громадською діяльністю, досягненнями в науці, культурі та спорті й дуже велику увагу звертаємо на мотивацію кандидата.

По-друге, саме перші роки навчання є найбільш насиченими та визначальними для майбутнього студентів. Тому для всіх переможців конкурсу стипендій діють суворі правила щодо академічної успішності, суспільної активності та дотримання могилянських правил і цінностей.

Ми хочемо мотивувати стипендіатів до подальшого активного та всебічного саморозвитку й заодно створити гарний приклад для інших студентів».

 

Конкурс на отримання стипендії на контрактну форму навчання цього року проходить вдруге. Як розповів Костянтин Пересєдов, ідея заснування іменних стипендій належала самому Мирославу Осадчуку. Мирослав народився в Україні в 1923 році, але коли йому було 13 років його родина емігрувала до Канади. Мирослав завжди пам’ятав і дуже переживав за долю України, тому вирішив спрямувати частину свого статку на розвиток української студентської молоді. Мирослав помер у 2016 році на 93 році життя, і відповідно до його заповіту заснували стипендії для студентів НаУКМА та УКУ. Тепер Асоціація випускників КМА організовує весь процес – від визначення критеріїв відбору на стипендію до безпосередньо проведення конкурсу.

 

«Подавалася на подібну стипендію вперше, тому не могла ніяким чином оцінити свої шанси на отримання, - ділиться лауреатка стипендії Катерина Кіщинська, яка вступила на спеціальність «Філологія/Германські мови та літератури». – Трохи переживала перед співбесідою, підготувалася до стандартних питань, але таких не було. Навпаки співбесіда була дуже дружньою й цікавою. Щаслива, що змогла виграти».

 

Варто зазначити, що Асоціація випускників НаУКМА створена з місією об‘єднати випускників НАУКМА в «Могилянський клан» та створити можливості для збільшення соціального капіталу та індивідуального розвитку кожного учасника. Асоціація випускників НаУКМА підтримує чимало проектів для студентів НаУКМА: «Фреш-фест», День Академії, Міс та Містер НаУКМА тощо. Організовує події, ворк-шопи за участю випускників. У цьому році вперше організували гала подію для випускників «KMA Alumni Gathering».  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна