Усе про правові та політичні виклики антикорупційної діяльності в Україні – у 5 випуску Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal

У п’ятому номері англомовного наукового видання Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal читайте вісім наукових досліджень про:

  • корупцію в регіонах України;

  • ефективність громадського суспільства та антикорупційні політики на різних рівнях;

  • корупцію на окупованих територіях «ДНР» та «ЛНР»;

  • глобальні тенденції зміщення парадигми від рекомендаційних антикорупційних норм до юридично обов’язкових на міжнародному рівні;

  • корупцію, як порушення прав людини;

  • суспільне сприйняття та толерантність до корупції у європейських країнах;

  • діяльність та трансформацію антикорупційних агенцій в країнах Південної Африки та

  • російські операції в Чорному морі, як приклад зловживання правовими системами з використанням дезінформації, маніпуляції.

 

 

У працях йдеться про найрізноманітніші корупційні прояви та розвиток антикорупційних політик в Україні та світі, з урахуванням міжнародного та громадського тиску.

 

Текст 5-го номеру Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal.

 

Редакторкою цього випуску є Оксана Нестеренко – к. юр. н., старша викладачка кафедри кримінального та процесуального права НаУКМА, керівниця Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції в Україні НАУКМА. До видання увійшли наукові праці професора Макса Бадена/Max Bader (Лейденський університет, Нідерланди), Оксани Гусь (Лейденський університет, Нідерланди), професора Андрія Мелешевича (НаУКМА, Україна), Габріелли Гриціус/Gabriella Gricius (Амстердамський вільний університет, Нідерланди), Бруни Кастро/Bruna de Castro e Silva (Гетеборзький університет, Швеція), доктора Стояна Панова/Stoyan Panov (Фрайбурзький університет, Німеччина), Сабріни Пфістер/Sabrina Pfister (Цюрихський університет, Швейцарія), доцента Гіссура Ерлінгссона/Gissur Ólafur Erlingsson (Лінчепінзький університет, Швеція), професора Гуннара Хелгі Крістінсона/Gunnar Helgi Kristinsson (Університет Ісландії, Ісландія), Тети Тоби/Thato Toeba (Університет Західно-Капської провінції, Південно-Африканська Республіка) та Бреда Фішера/ Brad Fisher (Докторська школа ім. Родини Юхименків НаУКМА, Україна).

 

«Кожна стаття цього випуску розгортає відповідний контекст по-своєму, визначаючи, які контекстуальні фактори мають вирішальне значення та які є вторинними для вдосконалення відповідної системи управління, - зазначає  у вступному слові до випуску дослідниця Оксана Гусь.

 

Нагадаємо, що Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal – це міжнародний, міждисциплінарний онлайн-журнал, куди відбирають матеріали за принципом «сліпого» рецензування. Журнал видається раз на рік, починаючи з 2016 року. Тематично журнал охоплює широкі сфери права та політики, зосереджуючись на конституційному та міжнародному праві, політичній теорії та методології, політиці ЄС. Видання цього журналу здійснюється за багаторічної підтримки Київського офісу Бейкер Макензі, а до підтримки цього випуску долучилася й юридична фірма «Анте».

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна