Заява щодо побиття студента НаУКМА

У суботу, 23 січня близько 21 години, на Контрактовій площі було вчинено напад на студента НаУКМА.

 

Двоє молодиків спровокували конфлікт, що мав ксенофобське забарвлення. На щастя, здоров'ю нашого колеги нічого не загрожує, його стан задовільний, зараз він у безпеці. Ми перебуваємо з ним на постійному контакті з ночі 23-24 січня.

 

Могилянка пишається своєю спільнотою – представниками й представницями багатьох різних культур, етносів, регіонів, соціальних категорій і груп. Ми вважаємо, що суспільство має будуватися на порозумінні та визнанні гідності одне одного. Контрактова площа, як і увесь громадський простір Києва, мають бути безпечними для всіх. Ніхто не має бути жертвою насилля й об’єктом ненависті, ніхто нікого не має права бити.

Безпека могилянців є пріоритетом адміністрації та студентського самоврядування, і ми будемо захищати їх у критичних ситуаціях.

 

Серед іншого, наш студент 24 січня звернувся з заявою до поліції, а НаУКМА, своєю чергою, готує офіційне звернення до начальника Подільського райвідділку поліції з проханням взяти справу під особистий контроль.

Але безпека Могилянки та могилянців – це ще й наша спільна справа. Чим швидше повідомити адміністрації та студентському самоврядуванню НаУКМА про критичну ситуацію, тим ефективнішою буде допомога університету тим, хто її потребує. 

 

У випадках, коли могилянцям загрожує небезпека, просимо пам’ятати про наступні канали комунікації:

  • Кнопка екстреної допомоги в чат-боті СК Хелпер, повідомлення якого отримують голова СК та декан по роботі зі студентами 24/7.
  • Тривожна кнопка на сайті Центру САПС для комунікації з питань, що потребують швидкого вирішення і надійдуть до Student at Risk Team.
  • Корпоративні пошти деканату по роботі зі студентами Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та Студентської колегії Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Від імені адміністрації та студенства НаУКМА

Ярошенко Тетяна

Кузьменко Гліб

Радиш Христина  

.

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна