Могилянка ініціює проєкт з інноваційної еко-системи сталого розвитку

Вчора відбулось підписання Меморандумів про співпрацю між Могилянкою, Асоціацією Керівників Шкіл України (АКШУ), гімназією 107 «Введенська» та міжнародною компанією «Dylyver»(London, UK). 

 

Слід зазначити, що така незвична коаліція вищої та середньої освіти з бізнесом сталася завдяки анонсованому нещодавно Могилянкою проекту створення Інноваційної еко-системи сталого розвитку, який є інструментом реалізації Стратегії збалансованого розвитку Україна-2030, співавторами якої є могилянські дослідники.

 

Партнери домовились об’єднати зусилля не тільки навколо науково-практичних досліджень в інтересах розвитку проектів сталого розвитку, а й напрацювання перспективних економічних моделей шерінгової економіки, розробки, пілотної реалізації та масштабування перспективних інновацій у різних сферах сталого розвитку, а також популяризації розумного споживання продуктів/послуг.

 

Зокрема, у київській «Введенській» гімназії фахівці Центру енергоменеджменту та науковці факультету економічних наук НаУКМА разом з бізнес-партнерами планують відпілотувати проект Шкільного інноваційного хабу, як центру шкільного підприємництва.

 

«Середня освіта є найважливішою складовою еко-системи сталого розвитку України, місцем де закладається фундамент креативного та критичного мислення українців. Шкільне підприємництво має стати одним з рецептів для розвитку цих компетенцій, а Могилянка може наповнити такий процес змістом та допомогти з відпрацюванням ефективних моделей монетизації соціального капіталу, напрацьованого освітою», - каже в.о.Президента НаУКМА Олександра Гуменна. «Синергія досвіду, ідей, прагнень, мрій людей, що об‘єднаються навколо створення нових проектів, стануть запорукою сталого розвитку України! Ми готові до нових проектів і співпраці з усіма, кому відгукується партнерство і єднання навколо цінностей освіти», -зазначила Президентка АКШУ Олена Онаць.

 

Директор з глобального розвитку компанії «Dylyver»(London,UK) Сергій Опря підкреслив: «Наша компанія, прагне досягти лідерства за допомогою розвитку сучасних моделей шерінгової економіки. Такі проекти завжди є соціальними інноваціями, що потребують пілотування та дослідження перед подальшим масштабуванням, тому ми плануємо підтримати студентські ініціативи, інноваційні рішення та стартапи, де на першому місці стає Турбота про кожну Людину».

 

Глобальна мультисервісна платформа DYLYVER – компанія, що працює у сфері соціального підприємництва у 53 містах у 16-ти країнах.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна