Відбувся останній тренінг програми «Профі+», присвячений співбесіді

Останній тренінг програми «Профі+» був присвячений проходженню і проведенню співбесіди.

 Учасники мали можливість попрактикувати усі попередні навички й уміння, набуті упродовж програми, відчути себе як у ролі пошукачів роботи, так і рекрутерів, що дозволило висвітлити процес проходження співбесіди цілісно, ззовні і зсередини. Для визначення сильних і слабких сторін студентам було запропоновані різні види командної роботи та відео-вправи, що є одним із найефективніших методів здобуття нових знань про себе, аналізу власної поведінки. Кожен зміг зрозуміти рівень своєї ефективності у команді й визначити роль, яка йому найближча: чи то генератора ідей, чи координатора, чи аналітика. Учасники отримали корисний зворотний зв’язок як від членів команди, так і від тренерів; було проаналізовано стилі комунікації, їхні переваги і недоліки.

 

Відгуки учасників:

Катерина Негода, тренер,  Київський інститут тренінгу

Модуль"Проходження і проведення співбесіди" дає можливість студентам не тільки дізнатись, а й зрозуміти основні принципи проведення співбесід, дізнатись що може їх очікувати і підготуватись до участі. Ключова ідея тренінгу, його основа – це можливість ефективного проходження співбесіди на основі партнерського спілкування та співробітництва. Студенти мають змогу дізнатись про себе більше: свої переваги та «зони розвитку», зрозуміти власну мотивацію, щоб потім застосовувати ці знання у різних сферах.

Проект «Профі +» дає можливість студентам вийти на ринок праці і почати свою кар’єру з більшою впевненістю та основними потрібними знаннями та вміннями, він розвиває та надихає на успіх.

 

Олександр Кучер, МП-1, фінанси

Цей модуль був логічним продовженням недавно пройденого тренінгу на тему "Написання резюме. Пошук роботи та основи трудового законодавства". Першого дня роботи ми визначили етапи співбесіди, методи підготовки для її успішного проходження, а також сформували певні комунікативні вміння для проходження інтерв’ю в роботодавця. Друга частина тренінгу стосувалась вже саме проведення інтерв’ю. Оскільки в більшості організацій активно практикується робота в підрозділах або командах, то тема підбору працівників в команду та визначення їх ролі є досить актуальною. Робота в команді, запис на відео та його аналіз якнайкраще змогли показати роль кожного члена команди в процесі роботи та вказати на людські якості, на які потрібно звертати увагу при наборі персоналу в команду.

 

Денис Кучер, МП-2, фінанси

Порівняно з очікуваннями, тренінг охопив ширшу сферу – комунікативні навички і вміння взагалі. На цьому етапі програми левова частка користі лежить не у накопиченні знань із теорії комунікації, а у їхньому повторенні й відпрацюванні вмінь. Особливо хочеться відзначити величезний обсяг зворотного зв’язку і для мене особисто це ще одна причина бути вдячним.

 

Анастасія Костянтинівська, політологія-4

Найбільш важливим ефектом від цього тренінгу є фідбек від учасників групи та тренерів, покроковий аналіз відео. Саме відео, на мою думку, дає найшвидші та найефективніші результати для самовдосконалення, ґрунт для роботи над собою. Безумовним плюсом модулю є те, що кожен озвучив свій досвід

 

Анна Калашник, хімія-3

Останній модуль був корисним для практичного розуміння та використання всіх навичок, що вже мали студенти. Більш того були повторені та освоєні техніки та вміння, що розглядалися на попередніх тренінгах. Поради та коментар тренерів під час практичних вправ були влучними, та пояснили поведінку представників HR на співбесідах. Проходження інтерв’ю – важлива та визначальна подія для кожного хто хоче влаштуватися на роботу. Для студентів це питання є особливо актуальним, тривога та нервування, що охоплюють молодих людей перед цим моментом не дають правильно сконцентруватися на завданні та вдало донести до роботодавця всі свої переваги та недоліки.

 

Підготували

Катерина Мельник (МП-2, філологія) та Христина Парандій (політологія-2),

учасники програми «Профі+»

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна