Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 87

Тренінги для соціальних працівників «Психосоціальна підтримка в умовах надзвичайних ситуацій: підхід резилієнс»

Протягом двох тижнів у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» проходять тренінги для соціальних працівників державних Центрів соціальних служб для молоді м. Києва на тему «Психосоціальна підтримка в умовах надзвичайних ситуацій: підхід резилієнс*». Тренінги проводяться фахівцями та експертами Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА з 15 по 19 травня та з 22 по 26 травня 2017 року.

 Seminar20175a

 

Заходи відбуваються за підтримки Міжнародного Медичного Корпусу, USAID, Advancing Partners and Communities, в рамках реалізації проекту «Налагодження психосоціальної підтримки та забезпечення психічного здоров’я в Україні».
Впродовж проходження тренінгів соціальні працівники мають можливість отримали знання щодо нових підходів до надання психосоціальної допомоги постраждалим внаслідок збройного конфлікту в Україні, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО та членів їх родин, – на основі підходу резилієнс, із застосуванням піраміди інтервенцій різного рівня, розробленої Міжвідомчим Постійним Комітетом ООН.

Seminar20175b

 

Такий підхід, окрім посилення індивідуальної резилієнс («психологічної пружності»), сприяє зміцненню стійкості місцевих громад. Під час тренінгу учасники знайомляться з поняттям резилієнс, а також з підходами й інтервенціями до його розвитку на рівні людини, родини, громади; з базовими принципами психосоціальних інтервенцій у надзвичайних ситуаціях та моделями роботи соціальних працівників.

 

*Саме поняття резилієнс коротко можна окреслити як психологічну пружність, здатність людини витримувати психологічно важкі ситуації та вміння впоратись із власними емоційними реакціями у надзвичайних випадках.

 

Seminar20175c

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна