Повідомлення

Помилка
  • JUser::_load: не можу завантажити користувача з ID: 45

Можливості для студентів з особливими потребами

У НаУКМА впроваджується програма із поетапного пристосування частини навчальних приміщень для студентів з особливими потребами. Для такої категорії студентів є можливість навчатися за індивідуальним графіком.

 

На виконання Указу Президента України від 02.122017 р. № 401/2017 та листа Міністерства освіти і науки України від 07.11.2018 р. № 67- 1120 «Про забезпечення  навчальних закладів освіти доступністю до начальних приміщень осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, зокрема безперешкодний доступ до будівель навчальних корпусів та іншої інфраструктури в НаУКМА розроблені відповідні заходи:

 

  1. Розроблений Порядок супроводу (надання допомоги) осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення  та призначена відповідальна особа;
  2. В навчальних корпусах встановлені зовнішні пандуси і поручні біля входу зовні і всередині будівель біля сходових клітин;
  3. Влаштований спеціальний санітарний вузол в копусі № 4;
  4. На період роботи приймальної комісії будівля, де вона розміщена, обладнується мобільним пандусом;
  5. Проведено попереднє обстеження навчальних корпусів № 3,4,6, КМЦ та гуртожитку по вул. М. Цвєтаєвої, 14б для безперешкодного доступу до будівель університету осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення. Наразі ведуться переговори з керівництвом ПАТ «КиївЗНІЕП» щодо кошториса вартості робіт.
  6. Підписано договір з «Експертно-діагностичним центром» на експлуатаційне обстеження чотирьох ліфтів, що знаходяться в гуртожитках по вул. М. Цвєтаєвої, 14б, вул. Д. Маккейна , 31а, пр. Харківське шосе, 17;
  7. Розроблено Положення про службу нагляду за безпечним технічним станом  будівель, споруд, інженерних мереж та призначено відповідальних осіб.

 

Згідно плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2023 року в частині доступності до будівель та приміщень НаУКМА для маломобільних груп населення (МГН) затвердженого наказом НаУКМА від 21.09.2021 року № 419 «Про оновлення Плану заходів по роботі з маломобільними групами населення на виконання Указу Президента України від 02.122017 р. № 401/2017, листів, розпоряджень Міністерства освіти і науки України заплановані наступні заходи:

 

  1. Встановити спеціальні сантехнічні кабіни для осіб з інвалідністю в кількості 8 одиниць у 8-ми навчальних корпусах;
  2. Відновити роботу ліфта в гуртожитку за адресою Харьківське Шоссе, 17;
  3. Розробити робочий проект забезпечення внутрішньої доступності до навчальних корпусів № 3, 5, 6, КМЦ для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.