Сергій Квіт отримав найвищий результат серед кандидатів до складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

За результатами відкритого конкурсу Комісія обрала 22 членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО). Професор, керівник Центру забезпечення якості освіти НаУКМА Сергій Квіт отримав найвищу кількість балів – 347 .

 

 

Засідання Комісії відбулося 5 грудня 2018 року, в приміщенні Міністерства освіти і науки та транслювалося онлайн на Фейсбук-сторінці МОН. Як зазначає заступник Міністра освіти і науки Юрій Рашкевич процедура обрання була абсолютно прозорою, а наступним кроком для початку роботи агентства є затвердження обраних кандидатів Урядом.

 

Кожного претендента, а їх було 116, Конкурсна комісія оцінювала за 10-бальною шкалою за 6-ма критеріями:

1) професійні досягнення;

2) дотримання у професійній діяльності академічної доброчесності;

3) практика застосування у професійній діяльності стандартів та рекомендацій щодо забезпечення якості в європейському просторі вищої освіти та Закону України “Про вищу освіту”;

4) досвід роботи з міжнародними і вітчизняними організаціями, що працюють у сфері освіти, та освітніми проектами;

5) досвід роботи чи навчання в іноземному закладі вищої освіти та/або науковій установі;

6) володіння англійською мовою.

 

Перед тим, як порахувати загальну кількість балів по кожному з кандидатів, найвищий та найнижчий бали відкидалися як такі, що можуть бути наслідком упередженого ставлення до претендента. За сумою решти балів визначалося місце кандидата в рейтингу, йдеться в повідомленні на сайті МОН.

 

Нагадаємо, що Центр забезпечення якості освіти НаУКМА був створений влітку 2016 року. Серед пріоритетів діяльності Центру є оn-line опитування студентів, випускників, працедавців та викладачів, покращення освітніх програм, забезпечення принципів академічної доброчесності та підвищення кваліфікації (професійний розвиток) викладачів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Фейсбук-сторінка МОН  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна