Дані моніторингу: правнича клініка НаУКМА – вищого гатунку якості

Якість консультацій та організація й забезпечення в правничій клініці НаУКМА отримали найвищу оцінку за результатами моніторингу Асоціації юридичних клінік України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У круглому столі із нагоди презентації результатів моніторингу взяли участь декан факультету правничих наук Денис Азаров, керівниця Правничої клініки, викладачка НаУКМА Юлія Матвєєва, голова Правління Асоціації юридичних клінік України, керівник моніторингової місії Андрій Галай, член моніторингової місії, юридичний радник програми USAID «Нове правосуддя» Ашот Агаян, експерт куратор Студентської юридичної клініки Краківської Академії ім. Анджея Фрича Моджевського Павел Клімек, викладачі клініки та студенти.

 

За оцінками експертів відсоток якості послуг, що надає Правнича клініка НаУКМА – 88, 75%. Андрій Галай вважає, що клініка НаУКМА є однією з кращих в Україні та рекомендує не зупинятися в розвитку, оновлювати тематику діяльності та поглиблювати спеціалізацію.

«Паралельно було проведено самоаналіз якості послуг клініки, за нашою оцінкою, показник якості становить 82%, - зазначила експертка, керівниця студентської юридичної клініки УКУ Христина Ковцун. - Значно підвищити цей показник та осучаснити клініку можна, зокрема, запровадивши електронне діловодство, розширивши комунікаційні платформи в соціальних мережах «Телеграм» та «Інстаграм».

 

Денис Азаров зауважив, що показник сто відсотків не є ідеалом і клініка має рухатися й розвиватися.

«Ми обов`язково врахуємо поради експертів, аби забезпечувати якісні послуги для наших клієнтів, - зазначила керівниця клініки Юлія Матвєєва. – Наша клініка у 2018 році надала близько ста різноманітних консультацій громадянам і ми працюємо над тим, аби всі були задоволені та отримували фахову допомогу. Важливим аспектом діяльності правничої клініки НаУКМА є також залучення студентів до роботи, що дозволяє їм застосовувати теоретичні навички на практиці, спілкуватися із реальними клієнтами, готувати процесуальні документи тощо».

 

Експериментальна навчальна лабораторія «Правнича клініка» була створена ще наприкінці 90-х років (1998-1999 рр.). Нині Правнича клініка успішно функціонує як навчально-практичний підрозділ факультету правничих наук НаУКМА. Крім того, Правнича клініка слугує базою для проходження студентами-правниками виробничої практики.

 

Нагадаємо, що Факультет правничих наук (ФПвН) НаУКМА визнано найкращою правничою школою України за даними аналітичного дослідження «Стандартизовані освітні вимірювання 2018 року у вищій юридичній освіті. Єдине фахове вступне випробування та Єдиний вступний іспит».  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна