Факультет права НаУКМА – найкраща правнича школа України

 

 Факультет правничих наук (ФПвН) НаУКМА визнано найкращою правничою школою України за даними аналітичного дослідження «Стандартизовані освітні вимірювання 2018 року у вищій юридичній освіті. Єдине фахове вступне випробування та Єдиний вступний іспит», оприлюдненого 12 червня 2019 року

 

Так, у комплексному рейтингу юридичних факультетів ФПвН НаУКМА визнано найкращим за результатами складання іспиту в магістратуру у формі ЗНО. За показником «Середній конкурсний бал» найближчий конкурент відстає майже на 25 пунктів.

 

фото 1 Петухов

Фото Фейсбук сторінка Сергія Петухова

 

Також за даними опитування випускники-бакалаври факультету посіли перше місце за рівнем складання вступного іспиту в магістратуру з блоку питань «Права».

 

Фото 2 Петухов

Фото Фейсбук сторінка Сергія Петухова

 

«Могилянка продовжує тримати першість серед правничих шкіл України через особливе ставлення до своїх студентів та методики викладання, – розповідає старший викладач кафедри міжнародного права НаУКМА, заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції, магістр права (LL.M) Кембриджського університету Сергій Петухов. – Невеликий набір дозволяє нам знати кожного студента в обличчя, проводити заняття в невеликих групах і приділяти увагу кожному. Ми будуємо партнерські відносини зі студентами, які є повноцінними учасниками навчального процесу. У Могилянці прийнято висловлювати свої думки, дискутувати і не погоджуватися.

 

У нашому розкладі ми пропонуємо багато різних курсів на вибір і не переобтяжуємо студентів обов’язковими предметами. Вони можуть обрати як більше спеціалізовані теоретичні курси, так і прикладні, які читають практики. Ми робимо наголос на розвитку практичних навичок, які потрібні юристам. Саме тому наші студенти беруть активну участь у міжнародних змаганням з судових дебатів (moot courts), можуть взяти курси з ораторського мистецтва чи навичок ведення переговорів».

 

Нагадаємо, що за результатами 2017 року ФПвН також май найкращі показники.

 

Варто зазначити, що рівень підготовки правників у НаУКМА високо оцінюють і працедавці. Так, за даними річного зарплатного рейтингу випускників українських закладів вищої освіти журналу «Деньги», Могилянка визнана найкращим ЗВО, з підготовки економістів, гуманітаріїв та юристів.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна