Як Академія робить людей щасливими – VII Благодійний вечір КМА

16 листопада на традиційний Благодійний вечір на підтримку Києво-Могилянської академії зібралися друзі – партнери, випускники, викладачі та студенти НаУКМА. 

 

 

Цьогоріч друзі та партнери Академії задекларували 3 339 760 гривень на підтримку Академії та домовились зустрітись на VIII Благодійному вечорі, що відбудеться 7 листопада 2020 року.

 

Головна мета, яка об’єднала всіх учасників – розбудова в Україні університету світового класу. Про те, що Академія має такий потенціал і вже робить для цього необхідне, зазначали всі учасники Благодійного вечора, серед яких - Предстоятель Блаженніший Святослав, музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук, міністр фінансів Оксана Маркарова. Серед гостей також були міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, міністр освіти Анна Новосад, впливові бізнесмени та громадсьеі діячі Тарас Лукачук, Сергій Гусовський, Кирило Шевченко, Олександр Писарук, Тимур Бондарєв. Як завжди, активно підтримали Благодійний вечір і випускники Могилянки.

 

«Києво-Могилянська академія є університетом, котрий має чимало перемог і досягнень, – зазначив у вступному слові президент НаУКМА Андрій Мелешевич. – Могилянку обирають найкращі абітурієнти країни, наші студенти досягають високих результатів на міжнародних змаганнях, наші науковці продукують якісні дослідження та реалізовують міжнародні проєкти.

 

 

Ми маємо чим пишатися, але, безперечно, ми чітко усвідомлюємо слабкі сторони: низькі заробітні плати науковців, недостатнє фінансування та, як наслідок – обмежені можливості розвитку. Проте, ми знаємо, що разом із допомогою наших благодійників, могилянській команді під силу здолати всі труднощі й досягти ще кращих результатів». 

 

Одним із найбільших за розміром внеском є пожертва на суму 2 000 000 гривень від наших багаторічних партнерів Віктора та Ірини Іванчиків. Ці кошти фінансуватимуть дослідницькі проєкти викладачів, студентські ініціативи, важливі ІТ та інфраструктурні проєкти Академії.

«Для того, щоб бути щасливим, замало бути мудрим, вченим чи заможним, – розповів історію Почесний промовець вечора Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. – Щоб додати своєму життю щастя, треба долучитись доброю справою до чогось вічного, до проєкту, котрий залишає слід в історії. І таке щастя – це допомога Києво-Могилянській академії.

 

 

 

Ваші студенти є справді радісні і щасливі тому, що вони можуть навчатися в справді університеті світового рівня рідною мовою, у своїй країні. Ваші випускники не повинні покидати свою країну, аби віднайти світле майбутнє. І тому, такі університети, як Києво-Могилянська академія існують для того, щоб робити людей щасливими»

 

Гості вечора мали змогу познайомитися із лауреатами іменних стипендіальних фондів, котрі були засновані на минулому Благодійному вечорі. Неабияк надихнув гостей виступ нашого багаторічного друга Святослава Вакарчука. Він зазначив, що університети передусім покликані плекати цінності, й Могилянка чудово виконує цю місію вже понад 400 років. 

 

 

Після перерви на спілкування та виступу Христини Соловій гості вечора знайомилися з могилянськими студентськими ініціативами, викладачами та науковими проєктами. Серед гостей Вечора було чимало випускників Академії, котрі вже стали викладачами, працівниками, благодійниками та партнерами НаУКМА. Заступниця Голови Наглядової ради НаУКМА, випускниця НаУКМА, міністерка фінансів України Оксана Маркарова пожартувала, що її життя тісно пов’язано з Академією і залишилося ще спробувати роль викладачки. На її думку, головна запорука успіху Академії – доброчесність: «Наша Могилянка втілює всі освітні новації ще до того, як це стає стандартом в Україні. Могилянці вдається демонструвати й продукувати кращу якісь. І головна причина успіху – це доброчесність! Ми завжди чесно працюємо і це нам дозволяє йти впевнено по життю й досягати більшого».

 

Ще одна випускниця НаУКМА, а нині власниця кондитерської Софія Требова подарувала гостям солодкий 20-ти кілограмовий торт із символікою Могилянки, а тріо Родіона Іванова виконало джазові композиції.

 

 

Ведучі вечора Тімур Мірошніченко та Галина Завійська оголосили про фінальні результати вечора – 3 339 760 гривень. Виключно на вечорі задекларували 825 500 гривень датків. Благодійний аукціон зібрав 284 000 гривень, з яких 16 800 піде на підтримку Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова. І, як ми вже зазначили, від родини Віктора та Ірини Іванчиків ми отримали понад два мільйони гривень пожертв. 

 

Наші корпоративні партнери надали підтримки на суму в півмільйона гривень. Величезна подяка нашим офіційним партнерам – Райффайзен Банку Аваль та Фармацевтичній компанії «Дарниця». Нашим партнерам: «Укргазбанку», Києво-Могилянській фундації в Америці та Марті Фаріон, Києво-Могилянській Бізнес-Школі, GlobalLogic Ukraine, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang – Ukraine, PepsiCo Ukraine, Jacobs Douwe Egberts та родині Оксани Маркарової й Данила Волинця.

 

Також дуже важливими для нас стали лоти для аукціону, котрі надали наші друзі. Ігор Гайдай надав для аукціону дев`ять мистецьких робіт із власної колекції. Іван Малкович та видавництво «Абабагаламага» надали два лоти. Федерація футболу України та команда «Динамо» передали також два лоти. Мисткині Аліна Бабенко, Лідія Борисенко, Марія Кінович, Анастасія Смогунова, Оксана Стратійчук та Марія Лашкевич надали свої мистецькі твори. Художники Олександр Клименко та Олексій Желтоногов пожертвували свої роботи. Ольга Маріно надала триптих картин та ексклюзивні сумочки ручної роботи.

 

Варто зазначити, що цьогоріч ми збирали кошти на студентські та викладацькі стипендії, а також програми розвитку для викладачів і проєкт «Цифровий університет». Кампанія збору коштів триває увесь рік, а детальніше про те, які ініціативи вже реалізовуються та потребують підтримки, шукайте у розділі «Підтримати Могилянку».

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна