В ACREC стартувала програма «Зміцнення спроможностей регіональних/місцевих антикорупційних ГО в Україні»

Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції Національного університету «Києво-Могилянська академія» (ACREC) провів першу координаційну зустріч  учасників із двадцяти регіональних антикорупційних ГО, котрі в рамках програми розвиватимуть навички, що дозволять досягти більш високого організаційного та професійного рівня розвитку.

 

Для участі в Програмі було відібрано 20 найбільш перспективних громадських організацій у сфері антикорупції з таких міст, як: Львів, Дрогобич, Хмельницький, Вінниця, Дніпро, Харків, Полтава, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Чернігів, Кременчук, Житомир, Івано-Франківськ, Кропивницький, Тернопіль, Нікополь, Суми, Українка, Хмільник, а також Київ (міський рівень).

 

Acrec 2019

 

Під час першої координаційної зустрічі команда ACREC мала нагоду ще раз познайомитись з представниками 20-ти регіональних ГО-учасниць проекту; представити результати дослідження «Вплив громадянського суспільства на впровадження антикорупційних реформ в Україні»; розповісти учасникам про ключові напрямки та особливості співпраці в рамках Програми менторства, а також окреслити перші кроки майбутнього співробітництва.

 

Нагадаємо, що восени 2019 року Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції Національного університету «Києво-Могилянська академія» (ACREC) розпочав унікальний проект Менторської підтримки громадських організацій, які працюють у сфері антикорупції в регіонах України під назвою «Зміцнення спроможностей регіональних/місцевих антикорупційних ГО в Україні».

 

Ключова мета даної Програми полягає у зміцненні та посиленні розвитку інституційних, організаційних, аналітичних та експертних спроможностей регіональних та локальних антикорупційних громадських організацій в Україні.

 

У рамках програми здійснюється співпраця та менторська допомога регіональних ГО в трьох ключових напрямках:

  1. Менторство: розробка інструкцій щодо загальної роботи організації, тижневе консультування (телефон, Skype, зустрічі); допомога в підготовці документів щодо політик, драфтів проектів і процедур для роботи з органами місцевого самоврядування. Також ми допоможемо з вирішенням конкретних потреб ГО для збільшення вашої експертизи та організуємо необхідні тренінги.
  2. Навчання: проходження сертифікатної програми «Міждисциплінарні антикорупційні студії», а також магістерської програми «Антикорупційні студії»  для збільшення професіоналізму й ефективності Вашої діяльності.
  3. Мережування: зустрічі з локальними, регіональними, національними антикорупційними ГО та експертами у сфері протидії корупції для збільшення впливу та формування нових зв’язків для адвокації змін.

 

Головним результатом проекту має стати зміцнення та досягнення більш високого рівня розвитку організаційного та професійного потенціалу організацій-учасниць проекту, що матиме позитивний ефект на впровадження антикорупційних реформ, посиленню верховенства закону та практик «good governance» на місцевому рівні України.

 

В рамках проекту також планується досягти виконання більш конкретних показників. Зокрема, ми сприятимемо наступному:

  1. Двадцять представників візьмуть участь та успішно пройдуть Сертифікатну програму «Антикорупційні студії;
  2. П’ять представників ГО-учасниць долучаться до Магістерської програми «Антикорупційні студії;
  3. Всі 20 регіональних ГО-учасниць проекту налагодять постійний зв’язок та комунікацію з 10 впливовими організаціями у сфері антикорупції на національному рівні.

 

Програма менторської підтримки «Зміцнення спроможностей регіональних/ місцевих антикорупційних ГО в Україні» фінансується програмою підтримки MATRA від Міністерства закордонних справ Нідерландів.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна