Києво-Могилянська Академія відкриває свій кампус в університеті Глазґоу

50 могилянців щосеместра зможуть навчатися в одному з найкращих університетів Великої Британії.

 

У часі російсько-української війни Києво-Могилянська академія вважає одним зі своїх пріоритетних завдань не лише збереження високого рівня освіти та наукових досліджень, а й потужний інноваційний розвиток університету, зокрема у сфері міжнародного співробітництва.

Задля цього у травні 2022 року Академія оголосила про запуск проєкту Global Kyiv-Mohyla Academy як частини програм міжнародної мобільності.

 

Мета проєкту— утвердження НаУКМА як глобального відкритого університету, в якому курси та дисципліни викладатимуться спільно з кращими європейськими та північно-американськими закладами вищої освіти у змішаному, онлайн та офлайн форматах. У межах проєкту здійснюватимуться спільні дослідження з публікаціями у відкритому доступі, розвиватимуться спільні освітні програми і навчальні курси.

 

Також Global Kyiv-Mohyla Academy передбачає відкриття могилянських кампусів за кордоном – на базі наших партнерських європейських та північноамериканських університетів. Кампус в Університеті Глазґоу (University of Glagow, UK) – друге подібне представництво Могилянки за кордоном. Могилянський кампус в Університеті Торонто (Канада) вже прийняв перших студентів, там було оголошено набір на наступу когорту, яка розпочне своє навчання з вересня.

 

Міжнародні кампуси Києво-Могилянської Академії стануть новими центрами українських та східноєвропейських студій, створючи спільні дослідницькі групи в різних галузях знань. Спеціальні представництва (офіси) НаУКМА координуватимуть діяльність могилянських науковців, викладачів та студентів за кордоном, а також надаватимуть підтримку студентам і викладачам наших університетів-партнерів, які братимуть участь в освітніх програмах та дослідженнях у Києво-Могилянській Академії після війни.

 

«Так, у час війни, жорстоких боїв, загибелі людей, у тому числі могилянців, ми говоримо про необхідність збереження і помноження інтелектуальних сил країни, що дозволить нам після перемоги розбудувати вільну, процвітаючу, сильну Україну, - говорить президент НаУКМА професор Сергій Квіт. – Шлях, який ми бачимо для реалізації цієї мети, це – якісна, конкурентна у світовому масштабі українська освіта для нашої молоді. Тому ми будемо продовжувати розвивати наш університет як потужну лідерську спільноту, інтегровану у світовий науковий та освітній простір. Висловлюємо щиру подяку нашим партнерам, які своєю допомогою та підтримкою уможливлюють цю роботу».

 

У межах проєкту Global Kyiv-Mohyla Academy, в додатку до відкритих вже кампусів в університетах Торонто і Глазґоу, планується також відкриття представництв НаУКМА у таких університетах-партнерах:

· Justus Liebeg University, Гіссен Німеччина,

· Vilnius University, Литва.

 

Перелік університетів-партнерів розширюватиметься, передусім завдяки закладам вищої освіти США.

НаУКМА також продовжує тісну співпрацю з іншими міжнародними партнерами, серед яких Університет Гельсінкі (Фінландія), Європейський університет Віадріна (Німеччина), Університет МакЮан (Канада).

 

Університет Глазґоу (University of Glagow, UK) Один з найпрестижніших університетів Великої Британії, найбільший університет Шотландії, заснований 1451 року. Входить до Групи Рассела - елітної асоціації 24-х престижних британських університетів. Має статус науково-дослідницького вищого навчального закладу.

У межах проєкту Global Kyiv-Mohyla Academy університет Глазґоу забезпечить перебування 50 студентів-могилянців щосеместру, включно з витратами на проживання на весь період обміну, переїзд та візові процедури.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна