Дев'ятий випуск Kyiv-Mohyla Humanities Journal підтримали благодійники

 

Опубліковано дев’ятий том  Kyiv-Mohyla Humanities Journalприсвячено 300-річчю з дня народження видатного українського мислителя Григорія Сковороди.  

 

До зазначеного тому ввійшли англомовні дослідницькі статті як науковців гуманітарних кафедр  НаУКМА (Дмитро Мазін, Олена Мойсеєнко, Людмила Пастушенко, Ольга Петренко-Цеунова), так і вчених профільних інститутів НАН України (Анатолій Єрмоленко, Лариса Осадча, Тетяна Броварець) та   низки українських університетів (Людмила Посохова, Володимир Окаринський, Оксана Сніговська, Олександр Солецький), які об’єднує загальна тема «Григорій Сковорода і світ Бароко». Том презентує результати оригінальних історико-філософських, історичних, культурологічних, літературознавчих, мистецтвознавчих наукових студій, що розкривають   маловідомі сторінки біографії та творчої діяльності Григорія Сковороди, а також уточнюють і поглиблюють сучасні гуманітарні знання та суспільні візії щодо місця і ролі цієї видатної особистості в історії української та світової культури. Особливу увагу приділено аналізу творчості Сковороди у контексті європейського бароко та європейської філософії,  джерелам та ідейним витокам його творів, актуальним питанням сковородинознавства і перспективам його розвитку в Україні та світі. 

 

Kyiv-Mohyla Humanities Journal ‒ англомовний рецензований журнал відкритого доступу з питань літератури, історії і філософії (з головним наголосом на Центрально-Європейських студіях і україністиці. Це перший міжнародний академічний журнал гуманітарного профілю в Україні, заснований на принципах анонімного рецензування,  який має міжнародне визнання й є чи не єдиним з українських гуманітарних журналів, який індексується обома провідними міжнародними наукометричними базами – Scopus  і Web of Science.  

 

Kyiv-Mohyla Humanities Journal  видається НаУКМА з 2014 року завдяки фінансовій підтримці благодійників та партнерів університету. Дев’ятий том KMHJ опубліковано за підтримки проєкту "Support to Ukrainian Editorial Staff" та благодійників Сергія Зузака, Антоніни Черевко та Тетяни Кліунінг.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна